2016-08-17 10:21:14
Φωτογραφία για ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΕΛΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ
Μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε. επιδιώκει η Ιταλία ώστε να μπορέσει να δώσει ώθηση στην οικονομία της, με έναν επεκτατικό προϋπολογισμό για το 2017, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα. «Το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία το Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι στενά» δήλωσε ο Καλέντα στην εφημερίδα La Stampa. «Συζητάμε με την Ευρώπη πώς να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων». Οι δηλώσεις του υπουργού ήταν η απάντηση στην προειδοποίηση της Επιτροπής ότι η Ρώμη θα πρέπει να σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική της το επόμενο έτος.

Η Κομισιόν έχει θέσει στην Ιταλία στόχο για το έλλειμμα στο 1,8% για το 2017, υποστηρίζοντας ότι η προσαρμογή είναι απαραίτητη για να αντιστραφεί η ανοδική τάση του χρέους της χώρας, το οποίο έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ των 2,25 τρισ. ευρώ τον Ιούνιο. «Θα τηρήσουμε τους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε» δήλωσε ο Καλέντα. «Το σταθερό όριο είναι το χρέος, το οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί. Έχουμε ήδη λάβει μεγάλη ευελιξία, σκοπεύουμε να ζητήσουμε περισσότερα, το μέγιστο δυνατό, αλλά πάντα σύμφωνα με τους κανόνες».

Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα αψηφήσει τις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας έναν επεκτατικό προϋπολογισμό στα μέσα Οκτωβρίου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ