2016-08-17 19:05:20
Φωτογραφία για Ο τσακωμός είναι... τέχνη
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και... καλοπροαίρετοι για να ωφεληθούμε από έναν καβγά Ο σύντροφός μας, αναπόφευκτα, θα αποτελέσει το μέσο για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και θα μας οδηγήσει στην προσωπική μας ανάπτυξη. Ωστόσο, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις μας είναι ωφέλιμες, εφόσον, μετά την εκτόνωση, οδηγούν σε διάλογο. Γι' αυτό:

- Αφήνουμε τον άλλον να ολοκληρώσει τα επιχειρήματά του και δεν τον διακόπτουμε για να συμπληρώσουμε με δικές μας σκέψεις.

- Έχουμε το θάρρος να εκφράζουμε άφοβα τα συναισθήματά μας, εκτιμώντας ότι ο άλλος είναι καλοπροαίρετος δέκτης. Ο φόβος μήπως δυσαρεστήσουμε τον άλλον ή η ανασφάλεια ότι δεν θα μας κατανοήσει, μας κάνει να κρύβουμε τα συναισθήματά μας.

- Οι υπερβολικές απαιτήσεις μας για το βαθμό ωριμότητας του άλλου είναι συχνά τόσο εξωπραγματικές, που μεταβάλλουν κάθε σύγκρουση σε... αγώνα για γερά νεύρα.

- Οι σχέσεις με γερά θεμέλια και προοπτικές επιτυγχάνονται με διάλογο και αμοιβαία καλή θέληση.

Η παραίτηση ή ο συμβιβασμός οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα.

- Είναι λάθος να προβάλλουμε στον άλλον τα δικά μας συναισθήματα θυμού ή απογοήτευσης. Αναγνωρίστε τις προσδοκίες σας και πώς σας επηρεάζουν και μην τις μπερδεύετε με τη συμπεριφορά του συντρόφου σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ