2016-08-18 10:03:19
Φωτογραφία για Μικρό το καλάθι των δημοπρατήσεων μεγάλων έργων φέτος
Με εξαίρεση τις μεγάλες δημοπρατήσεις στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, σε πολύ χαμηλά νούμερα κινήθηκαν οι δημοπρατήσεις δημόσιων έργων στη χώρα μας, μέχρι στιγμής για φέτος.

Από τη μία η πιεστική ανάγκη να τελειώσουν τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 τα οποία φέτος τραβούν χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την άλλη η μικρή σε ποσότητα έργα του νέου ΕΣΠΑ έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τα έργα σε Περιφέρειες και Δήμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα (στο 2016) το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο (εκτός από τις εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος) είναι το μεγάλο αποχετευτικό έργο στην Ηγουμενίτσα με 37εκ.ευρώ ενώ κάποια λίγα κινούνται στην περιοχή των 20+εκ.ευρώ και τα υπόλοιπα σε ποσά μεταξύ 3-20εκ.ευρώ.

Σε αυτή την κατάσταση οι εταιρείες που έχουν το μεγαλύτερο κενό φέτος είναι οι τεχνικές με 7ης πτυχίο που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει συμβόλαιο με δημόσιο φορέα ενώ και οι περισσότερες εταιρείες 5-6ης έχουν επίσης μεγάλο πρόβλημα από την απουσία νέων έργων.


Το "δράμα" θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 καθώς η συνέχεια αυτού του έτους δεν περιλαμβάνει καμία μεγάλη νέα σύμβαση με τις ελπίδες όλων των τεχνικών να μετατίθενται για το 2017.

Αυτό με την υπόσχεση ότι θα έχουμε από τη μία την ολοκλήρωση των καθυστερημένων έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και από την άλλη ότι θα έχουμε μαζικές δημοπρατήσεις και νέες συμβάσεις που θα φέρουν νέα πνοή στις εταιρείες που θα καταφέρουν να τις αποκτήσουν. Όσο για τις υπόλοιπες η μεγάλη ελπίδα θα παραμείνει το Ελληνικό και οι δεκάδες υπεργολαβίες που θα δώσουν ζωή σε πολλές ελληνικές τεχνικές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άλλη ομάδα η φετινή Μπρόντμπι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άλλη ομάδα η φετινή Μπρόντμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ