2016-08-19 01:49:07
Φωτογραφία για Υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης για το νησί Τρίκερι
Οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης στο νησί Τρίκερι αναμένεται να δώσει υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης. Οπως είναι γνωστό, στο νησί η μεταφορά του νερού γίνεται με ρυμουλκά με υδροφόρες και κάθε φορά που «πιάνει καιρός» υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Νοτίου Πηλίου που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 μεγάλα και μικρά έργα, προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα βελτίωσης υποδομών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ενα από τα σημαντικότερα, η υδραυλική μελέτη για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης για την υδροδότηση του νησιού Τρίκερι. Αντικαταστάσεις αγωγών ύδρευσης που είναι από αμιαντοσωλήνες αλλά και επέκταση του δικτύου, προβλέπεται επίσης σε άλλες περιοχές του δήμου.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2017 περιλαμβάνονται επίσης έργα εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, αναπλάσεις πλατειών, επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού σε κοινότητες και παραλίες αλλά και αναπλάσεις παραλιών όπως της Κ. Γατζέας, του Πλατανιά και του Καλάμου.


Μεταξύ άλλων προβλέπεται επίσης και μελέτη για νέο αλιευτικό καταφύγιο στην Πάλτση. Η αντιπολίτευση ωστόσο δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, την εισήγηση για το οποίο όπως κατήγγειλε έλαβε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. «Δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε.

Από το τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζουν παρεμβάσεις για μεγάλα έργα της περιοχής όπως για τον Κάλαμο ή για το φράγμα παναγιώτικο. Δεν λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις από τα τοπικά συμβούλια προκειμένου να αξιολογηθούν και να δρομολογηθούν έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες και επίσης δεν έγινε διαβούλευση με τους φορείς του δήμου για να καταλήξουμε στο καλύτερο το δυνατό πρόγραμμα», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Απ. Διανέλλος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ