2016-08-19 03:35:11
Φωτογραφία για Design λύσεις  ... για την πισίνα σας
Ζείτε μακριά από τη θάλασσα ή απλά λατρεύετε το κολύμπι και την χαλάρωση δίπλα σε μία πισίνα;  Αν ναι, τότε επενδύστε στην αγορά και την κατασκευή μίας πισίνας, που θα σας δροσίζει κάθε στιγμή και θα σας χαρίζει ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και καλά μπάνια!

Βασικοί τύποι Με υπερχείλιση Πρόκειται για την καλύτερη αισθητικά λύση. Επιτυγχάνεται με ένα κανάλι υπερχείλισης, επενδυμένο με πλαστική ή μαρμάρινη σχάρα, που διατρέχει περιμετρικά την πισίνα. Χάρη στο νερό που καλύπτει όλο το επιχείλιο της πισίνας και υπερχειλίζει σε όλες τις πλευρές, η πισίνα δείχνει και πιο μεγάλη και πιο εντυπωσιακή, ενώ το βράδυ η αντανάκλαση του υποβρύχιου φωτισμού πάνω στο επιχείλιο δημιουργεί ατμοσφαιρικά εφέ.  Skimmer  Πιο οικονομικός τύπος σε σύγκριση με την υπερχείλιση, καθώς δεν απαιτεί κατασκευή καναλιού και δεξαμενής υπερχείλισης. Για τον ίδιο λόγο, ενδείκνυται για χώρους περιορισμένων τετραγωνικών. Προκάτ  Προκατασκευασμένη πισίνα που τοποθετείται είτε εντός είτε εκτός εδάφους. Συναρμολογείται επιτόπου, γι’ αυτό και εξοικονομεί χρόνο και εργασία (στοιχίζει πολύ λιγότερο από τις πισίνες skimmer ή υπερχείλισης). Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και διαστάσεων. Το μειονέκτημά τους, ωστόσο, είναι πως δεν επιδέχονται καμία τροποποίηση.


Τρόποι επένδυσης Από την εσωτερική επένδυση κρίνεται το τελικό χρώμα αλλά, σε ένα μεγάλο βαθμό, και το στυλ της πισίνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους συνηθέστερους τρόπους επένδυσης:

Μανδύας (liner)  Πολύ αξιόπιστο υλικό, που κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω της απόλυτης στεγανότητας, της χρωματικής ποικιλίας και της υψηλής αντοχής στις συστολές ή διαστολές που προκαλούν οι ακραίες θερμοκρασίες.

Βαφή  Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος επένδυσης, έχει, όμως, ένα σοβαρό μειονέκτημα: απαιτεί επανάληψη κάθε δύο περίπου χρόνια. Πριν προχωρήσετε στη βαφή με τα ειδικά χρώματα, εξασφαλίστε μια άψογη τσιμεντοκονία, καθώς το χρώμα τονίζει κάθε ψεγάδι (όπως βαθουλώματα ή χαρακιές).

Πλακίδια  Λόγω της τεράστιας ποικιλίας σε σχέδια και χρώματα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Παράλληλα, η σχέση κόστους-ποιότητας είναι πολύ ικανοποιητική.

Ψηφίδες  Συγκεκριμένα πρόκειται για υαλοψηφίδες. Με σαφείς αναφορές στην πανάρχαια τέχνη του ψηφιδωτού, ανταποκρίνονται και στις πιο υψηλές αισθητικές απαιτήσεις, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα διακοσμητικά σχέδια – από γεωμετρικά μοτίβα μέχρι δελφίνια, κοχύλια και αστερίες.

Φροντίδα-συντήρηση Ο σχολαστικός καθαρισμός και η συντήρηση της πισίνας είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να διασκεδάζετε ή να αθλείστε στην πισίνα χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο ελλιπής καθαρισμός αλλοιώνει και αισθητικά την εικόνα του νερού. Για να έχετε πάντα κρυστάλλινο νερό, απαλλαγμένο από βακτηρίδια, γύρη, σκόνη, παθογόνα μικρόβια και μικροοργανισμούς, φροντίστε μόνοι σας ή αναθέστε σε εξειδικευμένα συνεργεία την επεξεργασία του νερού και τη συντήρηση της κατασκευής. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι επεξεργασίας του νερού είναι το χλώριο και το βρώμιο. Από εκεί κι έπειτα, ανάλογα με το budget και το χρόνο που διαθέτετε, μπορείτε να καταφύγετε στο οξυγόνο, το όζον, τις υπεριώδεις ακτίνες, τα μέταλλα ιονισμού ή το σύστημα άλμης.

ΕξοπλισμόςΥποβρύχιοςφωτισμός  Δημιουργεί μαγικές νυκτερινές εικόνες και ταυτόχρονα προστατεύει από ατυχήματα. Πολλοί, ωστόσο, αποφεύγουν συνειδητά την εγκατάσταση φωτισμού, γιατί έτσι η υδάτινη επιφάνεια μετατρέπεται το βράδυ σε έναν φυσικό καθρέφτη, που προσθέτει ιδιαίτερη δυναμική στον περιβάλλοντα χώρο.

Χλωριωτήςάλατος  Συσκευή με ισχυρή απολυμαντική ικανότητα, που παράγει επιτόπου χλώριο. Ο χρονοδιακόπτης που διαθέτει λύνει τα χέρια σε όσους απουσιάζουν για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι.

ΣύστημααυτόματηςρύθμισηςpH  Ηλεκτρονική συσκευή που παρακολουθεί και ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο του pΗ του νερού.

Αυτόματησκούπα Τηλεκατευθυνόμενη σκούπα που καθαρίζει τα τοιχώματα της πισίνας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Καλύμματα-υπόστεγα  Προστατεύουν παιδιά και ζώα από ατυχήματα, μειώνουν το κόστος θέρμανσης (καθώς διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού 5-8 βαθμούς υψηλότερη) και κρατάνε μακριά από το νερό τη σκόνη, τα έντομα, τη γύρη κ.λπ. Επίσης εμποδίζουν την εξάτμιση του νερού σε ποσοστό που φτάνει το 95%. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε τον εξοπλισμό με θερμαντικά συστήματα (ηλιακά, ηλεκτρικά ή πετρελαίου), υδρομασάζ, ντουζιέρες, βατήρες, σκάλες, συσκευές αντίθετης κολύμβησης, περιμετρική κάλυψη, απόχες, kits καθαρισμού, test kits κ.ά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ