2016-08-19 11:46:00
Φωτογραφία για Η μεγάλη κοροιδία της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Χιλίαδες γονείς από το καλοκαίρι αρχες Ιουνίου ήρθαν σε επαφή με εκείνους τους παιδικούς σταθμούς που επίσημα είχαν δηλώσει την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.Η επικοινωνία με τους υπεύθυνους των παιδικών σταθμών ήταν πάντα σε άρτιο κλίμα καθώς οι γονείς τους επισκέπτονταν στους χώρους τους,

Μετά αρχίσανε τα παρατράγουδα

Στην δεύτερη επικοινωνία μαζί τους οι υπεύθυνοι ζητούσαν μεγάλα ποσά σαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και στο τέλος ξεφούρνιζαν το καλύτερο η ΕΕΤΑΑ χρωστάει απο πέρσι χρήματα στους παιδικούς και επειδή δεν έχουν εξοφληθεί είναι αδύνατη η συμμετοχή στο πρόγραμμα και εκεί ενημερώνουν τους γονείς για τον τιμοκαταλογό τους.

Οι ταρίφες

Ξεκινούν απο 3.600 μέχρι 4.200 ευρω και επι πλέον χρηματικό ποσό 180 ευρώ για εγγραφή του παιδιού στον παιδικό σταθμό το σύνολο;

4.380 ευρώ.

Διαδικασία κλεισίμο φακέλου

Εδώ έχουμε το εξής τραγελαφικό, Αφού ο γονέας μαζέψει τα απαραίτητα έγγραφα το τελικό στάδιο είναι η αίτηση στην ΕΕΤΑΑ και εκεί βλέπουμε το εξής:


Αφού ο γονέας συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο πεδίο επιλογή παιδικού σταθμού διαπιστώνει ότι οι παιδικοί σταθμοί που εχουν κάνει αναίρεση της συμμετοχής τους υπάρχουν κανονικά στην λίστα και μπορείς να τους επιλέξεις.

Φτάσαμε το θέμα στην ΕΕΤΑΑ και η επίσημη απαντηση της είναι:

Η ΕΕΤΑΑ υπογράφει αίτηση σύμβασης με τον γονέα και όχι με τους παιδικούς σταθμούς. Οι γονείς μπορουν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε παιδικό σταθμό ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο ΕΣΠΑ η ίδια η ΕΕΤΑΑ δηλώνει αναρμόδια για το πρόβλημα το οποίο και έχει προκύψει και ρίχνει τα βάρη στους παιδικους σταθμούς.

Η αναζήτηση παιδικού σταθμού εκτός ΕΣΠΑ

Εαν μία περιοχή στα βόρεια προάστεια έχει 10 παιδικους σταθμους οι 9 λένε όχι και ο ένας ναι αλλά με όρους.

Ποιοί είναι οι όροι αυτοί;

Χαρακτηριστική περίπτωση γονιών που τα παιδιά τους πέρασαν σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και τους ζητήθηκαν επιπλέον χρήματα για πρωινό, για τένις και αγγλικά σε 2 ετών παιδιά, μέχρι και παραπάνω χρήματα για να ενημερώνει ο σταθμός τον γονέα γραπτώς ενώ κάτι τέτοιο είναι μή χρεώσιμο καθώς έγκειται στις υποχρεώσεις του, με ΕΣΠΑ ή χωρίς.

Ανθούπολη: Χρήματα για εγγραφή με τη δικαιολογία πως τα πράγματα θα είναι πολύ ρευστά φετος.

Ίλιον: ‘Εξτρα χρήματα το μήνα (όχι για σχολικό ή δραστηριότητες) αλλά για να καλύψουν τη διαφορά του voucher.

Περιστέρι: Μας ρώτησαν αν θα έχουμε σχολικό γιατί όταν φτάσει η ώρα που θα μας επιλέξουν ΑΥΤΟΙ θα προτιμήσουν τους γονείς που θα πληρωνουν σχολικό.

Γλυφάδα: 150 λεει γιατί το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί μόνο φύλαξη και φαγητό και τίποτε άλλο κ αυτή τους κανει δραστηριότητες μόνη της.

Θες/νίκη: Αντί για χρήματα εγγραφής θα δώσουν μια λίστα με αναλώσιμα για τον παιδικό σταθμό να ψωνίσουν τα παιδια του ΕΣΠΑ .

Καλαμαριά: ζητάνε 50 ευρώ για τα μαθήματα (αγγλικά κλπ) γιατι φέρνουν δασκάλους εξωτερικούς .

Καλλιθέα: 120 ευρώ 50 εγγραφή + 70 γραφική ύλη για κράτημα θέσης εσπα+σχολικό. Αγύριστα περάσεις δε περάσεις. Αν περάσεις ΕΣΠΑ θα ζητηθεί το 5% σίγουρα κ δεν ξέρει για παραπάνω. Θα υπάρχει προτίμηση στις παλιές μαμάδες γενικά εκτός αυτών που δίνουν χρήματα.

Κυψέλη: Πολύ ευγενική κ ξεκάθαρη, μιλήσαμε για προεγγραφή καθαρά κ μόνο για κράτηση θέσης η οποία μετά επιστρέφεται αν δεν πας. Αν μπεις αφαιρείται / συμψηφίζεται με σχολικό και τις έξτρα χρεώσεις/ συμμετοχή η οποία είναι στα 60 ευρώ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ