2016-08-20 14:35:42
Φωτογραφία για Σκάφος με σημαία ΗΠΑ βυθίστηκε στη Μύκονο!
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες, από το  Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό βύθισης Θ/Γ σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά τη ν. Μυκόνου.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το Δ/Ξ-Ο/Γ »ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Π. 11515 που ενημερώθηκε με μέριμνα του Λιμεναρχείου Μυκόνου και έπλεε στην εν λόγω περιοχή, εντόπισε και περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στην βοηθητική λέμβο και σε δύο πνευστές σωσίβιες σχεδίες του Θ/Γ σκάφους, πριν αυτό βυθιστεί.

Οι επτά (07) επιβαίνοντες, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυκόνου καλά στην υγεία τους από το Δ/Ξ-Ο/Γ, ενώ δήλωσαν στα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ότι εγκατέλειψαν το σκάφος τους με όνομα ΄΄QRU 1» σημαίας Η.Π.Α,  διότι παρουσίασε μηχανική βλάβη και έντονη εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο και εντός λίγης ώρας να βυθιστεί.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ