2016-08-21 08:18:11
Φωτογραφία για Περιγραφή του μετρικού όρου Εύρος Ισχύος
Την περιγραφή του επιστημονικού όρου "Εύρος Ισχύος" τον οποίον αναρτά πλέον στα στατιστικά της έδωσε σε άρθρο της η UWW, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την πρόγνωση της εξέλιξης μιας αναμέτρησης.

Ρίο ντε Τζανέιρο (14 Αυγ) - Το Εύρος Ισχύος είναι ένας δείκτης απόδοσης που περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στις τρεις θεμελειώδεις αρχές στο πλαίσιο της βαθμολόγησης στην πάλη: θετικοί βαθμοί, αρνητικοί βαθμοί και ο συνολικός χρόνος που δαπανάται στην παλαίστρα από κάθε παλαιστή.

Για να βρείτε λοιπόν το Εύρος Ισχύος απλά παίρνετε τα τεχνικά σημεία που σκόραρε ο κάθε παλαιστής, αφαιρέστε τα τεχνικά σημεία που έχασε ο συγκεκριμένος παλαιστής και διαιρέστε με τον συνολικό χρόνο σε όλες του της αναμετρήσεις στην παλαίστρα. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των σημείων ανά λεπτό ή αλλιώς σημεία/λεπτό (pts/min).

Σε βάθος χρόνου, τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το "Εύρος Ισχύος" σαφώς διαφοροποιείται μεταξύ των κορυφαίων παλαιστών και των παλαιστών του αμέσως επόμενου επιπέδου
. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα πάλη γυναικών. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Λας Βέγκας οι παλαιστές που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο είχαν μέσο όρο 2,4 σημεία/λεπτό στην ελευθέρα πάλη γυναικών και 1,1 σημεία/λεπτό στην ελληνορωμαϊκή, ενώ το ασημένια μετάλλια κέρδισαν με 1,1 και 0,5 σημεία/λεπτό αντίστοιχα. Στην ελευθέρα ανδρών η διαφορά μεταξύ των πρωταθλητών και των ασημένιων μεταλλιούχων ήταν 1,3 έως 1,0 σημεία/λεπτό.

Το "Εύρος Ισχύος" είναι επίσης ένας καλός δείκτης πρόγνωσης όταν γνωρίζουμε τις μετρήσεις προηγούμενων αθλητικών διοργανώσεων. Για παράδειγμα, μετά τη νίκη της στα ημιτελικά η Kaori ICHO (JPN) είχε μια εντυπωσιακή μέτρηση 3,0 σημεία/λεπτό, τιμή η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από το 0,6 pts/min της αντιπάλου της στο τελικό Petra OLLI (FIN). Στην ελευθέρα ανδρών ο Abdulrashid SADULAEV (RUS) κέρδισε ΜΕ 2,6 σημεία/λεπτό ενώ ο αντίπαλός του στα 86 κιλά Σελίμ Γιασάρ (TUR) είχε μέσο όρο 1,2 σημεία/λεπτό.

Παρότι η τιμή του "Εύρους Ισχύος" τείνει να ευνοεί τους επιθετικούς παλαιστές, ο Zhan BELENIUK (UKR) απέδειξε ότι η τακτική με χρήση της άμυνας και ενός σταθερού ρυθμού μπορεί επίσης να σου φέρει το χρυσό μετάλλιο. Στο Λας Βέγκας ο Beleniuk με 0,4 σημεία/λεπτό σε πέντε αγώνες κέρδισε το χρυσό της κατηγορίας, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του αντιπάλου του για το χρυσό Rustam ASSAKALOV (UZB) ήταν 1,5 σημεία/λεπτό. Ωστόσο, η βασική διαφορά πριν από τον αγώνα του τελικού ήταν τα αρνητικά σημεία των αντιπάλων, ο Beleniuk είχε χάσει μόλις 5 σημεία σε 30 λεπτά πάνω στην παλαίστρα, ενώ ο αντίπαλός του έχασε 8 σημεία κατά τη διάρκεια 14 λεπτών στην παλαίστρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ