2016-08-22 03:56:06
Φωτογραφία για Ιταλία: Αύριο συνάντηση Ρέντσι, Ολάντ, Μέρκελ για την Ε.Ε μετά το Brexit
Στο μικρό ιταλικό νησί Βεντοτένε έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα 22 Αυγούστου μια συνάντηση κορυφής την ηγετών Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση – σοκ της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από το μπλοκ των 28 χωρών.

Η συνάντηση γίνεται τρεις εβδομάδες πριν από την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί χωρίς τη Μ. Βρετανία και έχει ως στόχο να χαράξει μια πορεία μετά το Brexit για την ΕΕ.

Ο κ. Ρέντσι επέλεξε το μικρό νησί στα ανοικτά της Νάπολης ως τόπο συνάντησης για τις συνομιλίες λόγω του ρόλου που επιτέλεσε το Βεντοτένε στην ίδρυση της Ε.Ε., όπως ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη η ιταλική κυβέρνηση.


Το νησί λειτούργησε ως φυλακή για τους πολιτικούς αντιπάλους της φασιστικής κυβέρνησης της χώρας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν εκεί που οι τρόφιμοι Ερνέστο Ρόσι και Αλτιέρο Σπινέλι συνέγραψαν το «Μανιφέστο Βεντοτένε», το οποίο θεωρείται από πολλούς ως βασική κινητήρια δύναμη πίσω από το κίνημα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Το μανιφέστο του 1941 ζητούσε την ομοσπονδοποίηση των ευρωπαϊκών κρατών η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα δεσμό μεταξύ των χωρών μελών και να αποτρέψει ενδεχόμενο νέο πόλεμο.

Τον Φεβρουάριο, ο Ρέντσι περιέγραψε το όραμά του για την Ευρώπη σε ένα έγγραφο εννέα σελίδων. Το έγγραφο προτείνει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) σε ένα «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο» και το διορισμό ενός «σούπερ Υπουργού Οικονομικών για όλη την ευρωζώνη», μια ιδέα που υποστηρίζεται από τις γαλλικές και γερμανικές κεντρικές τράπεζες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ