2016-08-22 10:52:11
Φωτογραφία για Γιατί ο Mark Zuckerberg πουλάει το Facebook
Ο CEO και Founder του Facebook, Mark Zuckerberg μόλις πούλησε ένα πολύ μικρό κομμάτι των μετοχών, που είχε στην κατοχή του Σε αναφορά του χρηματιστηρίου φαίνεται ότι ο Zuckerberg πούλησε περίπου 768,000 μετοχές του Facebook τον Αύγουστο, με συνολική αξία τα 95 εκατομμύρια ευρώ. Ο Zuckerberg χρησιμοποίησε ένα σχέδιο 10b5-1 συναλλαγών, το οποίο σημαίνει ότι η πώληση είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ωστόσο ο Zuckerberg δεν προχώρησε σε ρευστοποίηση, καθώς η παρόν πώληση αποτελεί μέρος μία γενναιόδωρης υπόσχεσης που είχε δώσει ο ίδιος. Συγκεκριμένα όταν αυτός και η γυναίκα του, Priscilla Chan, φέραν στον κόσμο την κόρη τους, είχαν γράψει από κοινού ότι θα δωρίσουν σταδιακά το 99% τον μετοχών που διαθέτούν από το Facebook.

Δεν αναφέραν ακριβώς που θα πάνε τα χρήματα, καθώς αποφασίσαν να μην τα δωρίσουν απευθείας σε οργανισμούς που ήδη υπάρχουν, για ευνόητους λόγους. Σε αντίθεση, ο ίδιος ο Zuckerberg θα χρησιμοποιήσει τα παραπάνω χρήματα για σκοπούς όπως


Η μόρφωση σε υποανάπτυκτες χώρες

Η αντιμετώπιση ασθενειών

Η παροχή internet σε ολόκληρο τον πλανήτη

Η παρούσα πώληση αποτελεί την πρώτη κίνηση που έχουμε δει από τον Zuckerberg, από τον Δεκέμβριο του 2015 που δόθηκε η παραπάνω υπόσχεση για δωρεές. Πρόσφατα ανέφερε ότι θα ξοδεύει σε επενδύσεις/δωρεές το πόσο του ενός δισεκατομμυρίου τον χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα δούμε αρκετές πωλήσεις όπως η πρόσφατη, μέχρι το τέλος του έτους.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε να σχολιάσει το που ακριβώς θα επενδυθούν τα 95 εκατομμύρια ευρώ που αναφέραμε. Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Zuckerberg έχει στην κατοχή του 400 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, που μεταφράζονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ