2016-08-22 12:56:09
Φωτογραφία για 4 τρόποι για ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής
Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τον κάθε άνθρωπο για δεκαετίες. Οι άνθρωποι παντού διαμαρτύρονται ότι δεν το έχουν. Οι ιατρικές έρευνες λένε ότι... είναι απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Στην σύγχρονη κοινωνία που οι ρυθμοί είναι φρενήρεις και οι προκλήσεις πολλές, όλο και πιο πολύ ακούγεται, κυρίως από ειδικούς ότι οφείλουμε να έχουμε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή.

Η σύγκρουση εργασιακής και προσωπικής ζωής αποτελεί συχνό φαινόμενο στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι πάνω από το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων ταλανίζεται από κάποιας μορφής σύγκρουση εργασιακής και προσωπικής ζωής. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο κάθε εργαζόμενος να βρίσκει τρόπους να διευκολύνει τον εαυτό του, ανεξαρτήτως εργασιακών συνθηκών και να εξισσοροπεί όσο μπορεί την εργασία και τη ζωή του. Δείτε με 4 απλούς τρόπους πώς μπορείτε να το πετύχετε.


Προσθέστε δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας

Κάντε μια λίστα με αυτά που θα θέλατε να κάνετε , έτσι ώστε όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, να μπορείτε να αισθάνεστε ικανοποιημένοι κάνοντας πράγματα και δραστηριότητες που σας γεμίζουν και σας κάνουν να σκέφτεστε λιγότερο τη δουλειά. Μέσα σε αυτή τη λίστα δεν είναι αναγκαίο να προσθέσετε μόνο δραστηριότητες, αλλά και ένα πρόσωπο που έχετε καιρό να δείτε και γνωρίζετε ότι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε σκέψη.

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια του προσωπικού χρόνου.

Στη δουλειά όλη την ώρα έχετε ανοιχτό το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή χρησιμοποιείτε συνεχώς τον Η/Υ. Το κινητό σας καθ’ όλη τη διάρκεια χτυπάει σαν τρελό. Ένα πράγμα, λοιπόν, που οι περισσότεροι κάνουμε είναι να συνεχίζουμε με έμμεσο τρόπο τη δουλειά και στο σπίτι. Με λίγα λόγια έχοντας ανοιχτές τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν μπορούμε να απολαύσουμε 100% τον ελεύθερό μας χρόνο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Απενεργοποιούμε τις συσκευές μας και αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερό μας χρόνο.

Συζήτησέ το με τους άλλους εργαζόμενους

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν οι επιχειρήσεις να παρέχουν στους ανθρώπους τους ευκαιρίες για να εξισορροπήσουν την εργασιακή με την προσωπική τους ζωή, όχι μόνο χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η επιχειρηματική απόδοση αλλά το αντίθετο καθώς οι έρευνες αποδεικνύουν ότι έχοντας ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας βελτιώνεται η παραγωγικότητα. Δημιούργησε μια ομάδα, λοιπόν, με τους συναδέλφους σου και συζητήστε το με τον εργοδότη σας.

Κάντε την αυτοκριτική σας

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε καρποφόρες και ωφέλιμες αλλαγές, ξεκινήστε να βλέπετε τα πράγματα από άλλο πρίσμα. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Με ποιον τρόπο θα μπορέσει η σημερινή μέρα να έχει περισσότερο νόημα από την χθεσινή; Πως μπορώ να βελτιώσω τη ζωή μου και τη ζωή των γύρω μου; Ξεκινήστε την μέρα σας, τις συναντήσεις σας, τις συναναστροφές σας, τις επαφές σας από αυτήν την σκοπιά. Τότε θα γίνετε πιο αποδοτικός και ωφέλιμος σαν άνθρωπος, θα έχετε μια ζωή με περισσότερο νόημα, οι συνεργάτες σας θα σας εκτιμούν περισσότερο και θα γυρνάτε το βράδυ στο σπίτι σας- αν και κουρασμένοι- με πιο καθαρό κεφάλι και με λιγότερη κούραση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ