2016-08-22 13:29:11
Φωτογραφία για Πάτρα-Λύματα: Γλυτώνουν το 80άρι, μαγαρίζουν τη γη τους
Τους πειρατές που ανεμπόδιστα και βάρβαρα πετούν αστικά λύματα στη Δυτική Αχαΐα επιδιώκουν να περιορίσουν οι αστυνομικές αρχές, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινότητα του Αγίου Νικολάου Σπάτων, την Παρασκευή το βράδυ.

Είναι, βέβαια, κοινό μυστικό ότι το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αχαΐα.

Στην περίπτωση που απασχόλησε τις Αρχές και τον Δήμο, δύο άτομα (πατέρας και γιος) άδειασαν σε απομονωμένο ρυάκι λύματα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Οι κινήσεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από κατοίκους της περιοχής, που τους κατήγγειλαν.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις όχι μόνο στον συγκεκριμένο Δήμο, αλλά σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, ακόμα και τουριστικές, εξαιτίας της έλλειψης δικτύου αποχέτευσης.

Ετσι, απόμερα σημεία μετατρέπονται σε ένα βράδυ σε αυτοσχέδιους χώρους εναπόθεσης λυμάτων, χωρίς δυνατότητα για αστυνόμευση του περιβάλλοντος. Το λυπηρό είναι ότι καταγράφονται τέτοια περιστατικά ακόμα και μπροστά στα μάτια τουριστών, με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται η φήμη ολόκληρων περιοχών από απερισκεψία και κοντόφθαλμες αντιλήψεις.


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

Το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη αποχετευτικού και η λύση που έχει επιλεγεί είναι η χρήση βόθρων. Ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας από την πλευρά του έχει θεσπίσει ένα οικονομικό τιμολόγιο της τάξεως των 80 ευρώ για να αναλάβει να αδειάσει τους βόθρους όσων σπιτιών δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο. Πρόκειται για αντίτιμο ιδιαίτερα οικονομικό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι κατά μέσο όρο απαιτούνται 250 ευρώ από ιδιωτικές εταιρείες για αντίστοιχη πρωτοβουλία. Και όμως, αρκετοί ιδιώτες, προκειμένου να μην πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να εναποθέσουν λύματα σε απομονωμένα σημεία, αγνοώντας τις κοινωνικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το περιστατικό καταγράφηκε στον Αγ. Κωνσταντίνο, στην περιοχή «Βερούχο». Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν στο σημείο να πετούν αστικά λύματα σε ένα χαντάκι. Αρχικά κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τον ήχο ενός μοτέρ, με το οποίο γινόταν η μεταφορά των λυμάτων από βυτίο, και στη συνέχεια την περιοχή κάλυψε έντονη δυσοσμία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ