2016-08-23 00:29:08
Φωτογραφία για Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάλι VW-προμηθευτές
Η Volkswagen ξεκίνησε και πάλι τις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές της, μετά τη διαμάχη που οδήγησε σε «χειρόφρενο» στην παραγωγή του Golf, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σταμάτησε την παραγωγή σε έξι μονάδες της σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Volkswagen, ωστόσο μέσα στη μέρα θα ξεκινήσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές της.

Η Volkswagen βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με δύο προμηθευτές από τη Σαξονία, την ES Automobilguss και την Car Trim, που παράγουν για την VW εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και επενδύσεις καθισμάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό τη συνέχιση της παραγωγής, μιας και η παρούσα κατάσταση ζημιώνει την εταιρεία οικονομικά και ταυτόχρονα πλήττει το κύρος της, το οποίο έχει ήδη πληγεί στο πρόσφατα παρελθόν με το σκάνδαλο παραποίησης των τιμών ρύπων, το λεγόμενο Dieselgate.


Οι εταιρίες από τη Σαξονία κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι επικαλέστηκε μαζικά ελαττώματα στα προϊόντα τους για να πετύχει χαμηλότερες τιμές.

Για τη VW η διακοπή της παραγωγής του Golf, του πιο δημοφιλούς μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Από τη Δευτέρα και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο η κεντρική μονάδα παραγωγής της εταιρίας στο Βόλφκσμπουργκ διακόπτει αναγκαστικά την παραγωγή.

Η απουσία των εξαρτημάτων σημαίνει ότι περίπου 20.000 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μειωμένο ωράριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτή της UBS, η παύση της παραγωγής στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ θα μπορούσε να κοστίσει στη Volkswagen έως και 100 εκατ. δολάρια την εβδομάδα. Η απειλή αυτή για τα κέρδη της εταιρείας έρχεται σε μια φάση που η Volkswagen προσπαθεί να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της μέσω της περικοπής των ετήσιων δαπανών κατά 1 δισ. ευρώ.

Πάντως, Γερμανός ειδικός, μιλώντας στην Deutsche Welle, εκτίμησε πως η νομική διαμάχη δεν θα έχει διάρκεια, μιας και δεν συμφέρει καμιά από τις δυο πλευρές.

Η μετοχή της Volkswagen άνοιξε χαμηλότερα κατά 0,2%, ωστόσο γρήγορα ανέκαμψε και ενισχύεται αυτή την ώρα κατά περίπου 0,5%. Από την αρχή του έτους, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει καταγράψει πτώση 10%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ