2016-08-23 06:40:11
Φωτογραφία για Ο Αχαιός που μετέτρεψε τις ελιές… σε έργα τέχνης!
«Φυτεύει» ελιές 300 ετών, στο σαλόνι του! Και δημιουργεί κομψοτεχνήματα απαράμιλλης αισθητικής και τεχνοτροπίας! Ο λόγος για τον Αχαιό δημιουργό Κώστα Νικολάου, ο οποίος σμιλεύοντας τους κορμούς του ιερού αυτού δένδρου, τους μετατρέπει σε εντυπωσιακά γλυπτά με χρηστική αξία!

Παίρνει τα άψυχα κούτσουρα και τους δίνει «ζωή», δημιουργώντας τραπέζια, γραφεία, καρέκλες και άλλες συνθέσεις, που διανθίζει με εντυπωσιακές μάλιστα παραστάσεις από την ελληνική ιστορία, την φύση και τον αρχαίο μας πολιτισμό!

Ο κ. Νικολάου, σαγηνεύτηκε από την τέχνη της ξυλογλυπτικής από το δημοτικό. Από τότε, εδώ και 40 χρόνια, καταπιάστηκε με τον μαγικό κόσμο της ελιάς, που απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση, προκειμένου να τιθασευτεί από την σμίλη ενός καλλιτέχνη: Γνωρίζει το βάρος του ξύλου και τις αντιδράσεις του, καθώς επεμβαίνει με το σκαρπέλο του. Μετράει τους νευρώνες και τις σχισμές του και με την μέθοδο του ρυθμού ακτινικής αύξησης, υπολογίζει την ηλικία του και τον χρόνο που απαιτείται για να ξηρανθεί σωστά η ρίζα, ώστε να αρχίσει η σμίλευση.


ΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΑ 400 ΚΙΛΑ!

Η διαδικασία είναι περίπλοκη και απαιτεί λεπτές διεργασίες, με ολόκληρους μήνες επίπονης εργασίας πάνω στο άμορφο ξύλο, ώστε να δοθεί σχήμα και μορφή.

Οι κορμοί μπορεί να ξεπερνούν και τα 400 κιλά βάρος, οπότε γίνεται φανερός ο βαθμός δυσκολίας της ξυλογλυπτικής.

Όμως το αποτέλεσμα, αποζημιώνει τον καλλιτέχνη για τον κόπο του. Στην Ακράτα, που διατηρεί το ατελιέ και τον εκθεσιακό του χώρο, οι επισκέπτες μένουν έκθαμβοι από τα έργα και μεταφέρονται νοερά στον χωροχρόνο που αφηγείται ο Κώστας Νικολάου, μέσα από τα γιγαντιαία γλυπτά του!
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ