2016-08-23 07:58:20
Φωτογραφία για Χριστοδουλίδης: Θα κρίνει πολλά ο νέος κύκλος συνομιλιών
Οι επόμενες επτά συναντήσεις Αναστασιάδη - Ακκιντζί που εντάσσονται στο νέο κύκλο εντατικών συνομιλιών, θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι κατά την αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών, θα συζητηθεί ο καθορισμός της ημερήσιας διάταξης των επόμενων συναντήσεων.

Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα κρίνει πολλά ως προς το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Ωστόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη ως αρχηγός του κράτους.

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει παραμονή τουρκικών στρατευμάτων ή τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο με τη λύση.

Σε ότι αφορά το εδαφικό, επισήμανε πως παρά το ότι ενδεχομένως η διαπραγμάτευση δεν θα φτάσει σε επίπεδο χαρτών, θα γίνει συζήτηση επί των κριτηρίων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ