2016-08-23 17:56:08
Φωτογραφία για Ήπιες τάσεις και μικρά πρόσημα στην Ασία
Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές μετοχές να... υποκύπτουν στις πιέσεις του σχετικά ενδυναμωμένου γεν.

Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με πτώση 0,6% στις 16.497,36 μονάδες. Το γεν σημειώνει κέρδη 0,24% έναντι του δολαρίου και 0,11% έναντι του ευρώ, πλήττοντας τις μετοχές των επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα. Ενδεικτικά, η μετοχή της Toyota έκλεισε με απώλειες 1,69%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 0,31%, ενώ αντίθετα στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,12%.

Πτώση 0,08% καταγράφει στην Ινδία ο Sensex, ενώ στη Σιγκαπούρη οι μετοχές κινούνται στο -0,07%.

Στην Αυστραλία ο SandP/ASX έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 5.553,8 μονάδες.

Αναλυτές σχολιάζουν πως οι αγορές βρίσκονται πιθανότατα σε στάση αναμονής πριν την ομιλία της Προέδρου της Fed, Janet Yellen την Παρασκευή στο ετήσιο συμπόσιο τραπεζιτών στο Jackson Hole. Πολλές φορές στο παρελθόν, επικεφαλής της Fed επέλεξαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση για να κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις. Αυτή τη φορά η προσοχή είναι στραμμένη στις ενδείξεις για το χρόνο της επόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, με ορισμένους αναλυτές να την τοποθετούν ακόμη και στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η China Telecom ανακοίνωσε αύξηση 6,3% στα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου της χρήσης, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα υψηλότερα έσοδα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ