2016-08-25 21:59:07
Φωτογραφία για Πολλά μπράβο στους επιτυχόντες από αιρετούς και μη
Mε αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας έκανε την ακόλουθη δήλωση ΄΄Θέλω να συγχαρώ θερμά   όλους τους μαθητές και μαθήτριες που  σήμερα περνούν το κατώφλι της πανεπιστημιακούς κοινότητας. Οι κόποι και θυσίες  χρόνων των ιδίων,  , καθηγητών και των οικογενειών τους ανταμείβονται με την είσοδο  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και επιτυχία στον τομέα που επέλεξαν.

Επιθυμώ όμως να απευθυνθώ και στους μαθητές που, φέτος ,δεν πέτυχαν το στόχο που είχαν θέσει και να θυμίσω  ότι πάντα υπάρχει  η  δεύτερη ευκαιρία. Και  να  γνωρίζουν ότι η ζωή είναι γεμάτη από  ΄΄εξετάσεις ΄΄ και δοκιμασίες,  κάθε μορφής.

Εύχομαι υγεία σε όλους και είμαι βέβαιος  ότι οι νέοι και νέες μας έχουν τη δύναμη  και τη θέληση , παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να βρουν το δρόμο τους΄΄.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους μαθητές για την είσοδό

τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ,οπως και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τον επιτυχή αγώνα, που έδωσαν από κοινού. Σας εύχομαι ολόψυχα η σημερινή σας επιτυχία,δικαίωση πολυετών προσπαθειων, να διευρύνει τους ορίζοντές σας ,και να σας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να δημιουργήσετε το δικό σας μέλλον ,αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

Τέλος, σε όσους δεν κατάφεραν φέτος να πετύχουν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή δύναμη. Η ζωή είναι γεμάτη νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Με πίστη στις δυνατότητες σας, συνεχίστε την προσπάθεια.

Καλή δύναμη σε όλους.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ»

Ύστερα από τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, εκφράζει τα συγχαρητήρια του στα παιδιά που τα κατάφεραν, με την ακόλουθη δήλωσή του:

«Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι μία μεγάλη ευκαιρία αλλά όχι η μοναδική και σίγουρα όχι η τελευταία. Ευκαιρίες και απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και τις δουλειές χρειάζονται τα παιδιά μας για να μπορέσουν να δείξουν τα ταλέντα και τις μεγάλες ικανότητές τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά που τα κατάφεραν και καλή δύναμη σε όσα ξαναπροσπαθησουν, ή επιλέξουν άλλο δρόμο.»

Βασίλης Σιδέρης:Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

Μετά τις ανακοινώσεις των βάσεων, η αγωνία χιλιάδων νέων τελείωσε. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Απέναντι σε όσα προβλήματα μαστίζουν το σύστημα παιδείας μας αυτοί κατάφεραν να διαπρέψουν και να ακολουθήσουν το όνειρό τους στην τριτοβάθμια πλέον εκπαίδευση.  Σε όσους η σημερινή μέρα έφερε άσχημα αποτελέσματα, θέλω να τους πω πως στη ζωή χάνεις μόνο όταν υποχωρείς. Προετοιμαστείτε για νέους «αγώνες» πιστέψτε στους στόχους σας και οι επιτυχίες σας περιμένουν. Τέλος ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους νέους που παρά τις αντιξοότητες θα παραμείνουν στη χώρα μας προσπαθώντας για το καλύτερο.

Σιδέρης Γ. Βασιλης

Αντιπεριφερειαρχης Δημόσιας Υγείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού Πελοποννήσου

Δημήτρης Καμπόσος

Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην δοκιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων γιατί πραγματικά είναι μια από τις πρώτες μάχες που δίνουν στη ζωή τους. Στους επιτυχόντες εύχομαι να είναι δυνατοί, συνεπείς και προσηλωμένοι στο στόχο τους που από δω και πέρα, θα είναι το πτυχίο. Για τους μαθητές που δεν πέτυχαν και που πικράθηκαν σήμερα θα ήθελα να τους επισημάνω πως τα εμπόδια κάνουν την νίκη μεγαλύτερη. Μην τα παρατάτε. Επίσης αξίζουν πολλά μπράβο στους γονείς που κάνουν πραγματικές προσωπικές θυσίες για να καταφέρουν τα παιδιά τους να έχουν την εκπαίδευση που τους αξίζει. Οι δυσκολίες για τους γονείς είναι πολλές και δεν τελείωσαν με την σημερινή επιτυχία. Εύχομαι και σ εκείνους η σημερινή χαρά και υπερηφάνεια να τους δώσει δύναμη γιατί ο αγώνας τους αρχίζει ξανά. Ελπίζω η πολιτεία να μην μείνει στα συγχαρητήρια και να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των νέων φοιτητών ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ας μην στερηθούν οι νέοι μας τα όνειρά τους!

Συγχαρητήρια παιδιά και καλή δύναμη!

O Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

     &

Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Δημήτρης Καμπόσος

Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ Η «ΡΕΤΣΙΝΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Του Βασίλη Σωτηρόπουλου, τ. Βουλευτού Αργολίδος

18/08/2016

Χρειαζόταν αυτή η λαμπρή παρουσία των αθλητών μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας για να πανηγυρίσουμε, να ζητωκραυγάσουμε, να υψωθεί η Ελληνική Σημαία στη Βραζιλία και να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο να μεταδίδεται σε ολόκληρη την οικουμένη.

Το κορίτσι, το 20 χρονο από την Δράμα, με τα δύο μετάλλια το χάλκινο και το χρυσό, η Άννα Κορακάκη, έδωσε το σύνθημα της επιτυχίας και της νίκης. Ένα κορίτσι απλής αστικής οικογένειας με τους γονείς της βρήκε τον τρόπο να προπονείται σκληρά καθημερινά για πολλά χρόνια, σε τόπους ακατάλληλους, με θερμοκρασία τον χειμώνα πολύ χαμηλές και το καλοκαίρι πολύ υψηλές.

Η Πολιτεία απούσα όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται πρώτη να στρώσει κόκκινο χαλί, να παρατάξει άγημα και να υποδεχθεί την Ολυμπιονική μας με τιμές αρχηγού κράτους!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, με το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, έδειξε ότι η επιτυχία έρχεται μετά από σκληρούς αγώνες και δοκιμασίες. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όλα έχουν το κόστος τους.

Τι να πει κανείς για τον θαλασσόλυκο, τον Σπύρο Γιαννιώτη, από την Κέρκυρα, που στα 36 του χρόνια, πέτυχε ένα μεγάλο άθλο στα 10.000 μέτρα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ουσιαστικά είναι πρώτος, αν και πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Είναι οι αθλητές μας που πειθαρχημένοι στη ζωή τους και με υπερπροσπάθεια κατέκτησαν τις πιο ψηλές βαθμίδες στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ύψωσαν την Ελληνική σημαία, ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος και δάκρυσε και χειροκρότησε ο απανταχού Ελληνισμός.

Πιστεύουμε ότι θα έρθουν και άλλες διακρίσεις όπως στην ιστιοπλοΐα μας με τους Μάντη – Καγιαλή, στο άλμα επί κοντώ των γυναικών με την Κατερίνα Στεφανίδου κ.λ.π.

Αυτά τα χρυσά παιδιά δεν είναι χρυσά γιατί κατέκτησαν αυτά τα μετάλλια των υψηλών διακρίσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και δόξασαν την χώρα μας, αλλά είναι και χρυσοί φάροι – οδηγοί για την νεολαία μας και δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας στη ζωή.

Είναι παιδιά όπως και όλα τα άλλα που συμμετέχουν στην εθνική μας αποστολή, που καλλιέργησαν με υπερπροσπάθεια τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες για να φθάσουν σε αυτά τα άριστα αποτελέσματα.

Δεν γνωρίζουμε όμως πως θα δεχθούν αυτήν την επιτυχία οι αριστεροί προοδευτικοί μας, οι θιασώτες του δόγματος ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και της «ήσσονος προσπάθειας» για να μην υπάρχουν διακρίσεις και ανισότητες και δημιουργούνται αισθήματα κατωτερότητος στους μετρίους.

Σίγουρα θα τρέξουν να φωτογραφηθούν μαζί με τους Ολυμπιονίκες και να τους υποδεχθούν με κόκκινα χαλιά για να κλέψουν λίγη δόξα από τους θριαμβευτές.

Οι κοινωνίες προοδεύουν όταν υπάρχουν οράματα να βοηθήσουν και να «ανεβάσουν» τους μέτριους που υστερούν και όχι να «κατεβάσουν» τους διακριθέντες, τους αρίστους για να εκλείψουν οι ανισότητες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύρεται από τις αριστερές της ιδεοληψίες που στοχεύουν στην ισοπέδωση των πάντων, αρίστων και μετρίων προς τα κάτω.

Οι διακρίσεις και η επιβράβευση των αρίστων είναι από τις μεγαλύτερες διαχρονικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και το ρητό του Ομήρου «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων», το ασπάζονται όλοι οι λαοί της γης!

Δήλωση του Ανδρέα Κ.Χρονόπουλου πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Φίλοι και φίλες μου νέοι και νέες,

η σημερινή μέρα γνωρίζω πως είναι για εσάς ξεχωριστή καθώς καθορίζει εν μέρει το μέλλον σας.

Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια που από αύριο θα αποτελείτε μέρος της πιο ελπιδοφόρας και ζωντανής "κατηγορίας" της χώρας μας, αυτής των Ελλήνων φοιτητών.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την συνεισφορά του επιστημονικού της δυναμικού για να ανακάμψει και ανακτήσει την αξιοπρέπεια της.

Από σήμερα λοιπόν, μια νέα σελίδα ανοίγει στη ζωή σας, την οποία την γράφετε εσείς,  με την δημιουργικότητα σας, τις γνώσεις σας και την αγάπη σας για διαρκή πρόοδο.

Εύχομαι τα χρόνια αυτά να είναι γεμάτα θετικές εμπειρίες που θα σας καταστήσουν πρώτα καλούς πολίτες και εν συνεχεία καλούς επαγγελματίες ώστε να συνεισφέρετε τα μέγιστα στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας.

Το μέλλον μας ανήκει φίλες και φίλοι και από σήμερα το διεκδικούμε και το διαμορφώνουμε όλοι μαζί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ