2016-08-26 00:04:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Αύριο η λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών
Αύριο στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της φλόγας της 14ης λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.

Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και η φλόγα θα ανάψει από την ιερά κανδήλα και στη συνέχεια θα παραδοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Από εκεί η φλόγα θα μεταφερθεί από τους λαμπαδηδρόμους στην πλατεία Γεωργίου, όπου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με ομιλίες, συναυλία και χορευτικά.

Τη λαμπαδηδρομία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), ενώ φέτος συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία πρωτοστατεί πανελλαδικά σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της πανανθρώπινης ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το μήνυμα είναι ότι «η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές» και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ελλείψεις σε αίμα είναι πολλές, είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια.


Ο θεσμός ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και κάθε καλοκαίρι, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκατοντάδες εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, διασχίζουν ολόκληρη την χώρα, μεταφέροντας την φλόγα της αγάπης και μεταδίδοντας το μήνυμα της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας και της άδολης προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετέχουν κάθε φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του Αθλητισμού και του Αιμοδοτικού Κινήματος, ενώ δεκάδες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τις τελετές υποδοχής σε κάθε πόλη και κωμόπολη, συνδέοντας την αιμοδοσία με τις τοπικές κοινωνίες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ