2016-08-26 13:51:06
Φωτογραφία για Νέλλη Γκίνη: «Άγγιξα τ’ όνειρό μου, δουλεύοντας σκληρά»
Show woman αλλά και μια από τις πιο πιστές προσωπικότητες στο θεατρικό σανίδι. Συμμετέχοντας σε πάνω από 20 κινηματογραφικές ταινίες αυτή η γυναίκα θα λέγαμε πως έζησε τη ζωή που ίδια ήθελε, ακολουθώντας από πολύ μικρή αυτό που πάντα αγαπούσε! H Νέλλη Γκίνη με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση «Ο Ερωτόκριτος» μιλά στο www.orathessaloniki.gr, σε μια συνέντευξη από καρδιάς!

Συμμετέχετε στην επιτυχημένη παράσταση «Ο Ερωτόκριτος» και υποδύεστε το ρόλο της παραμάνας. Πείτε μας δυο λόγια για το έργο και το ρόλο σας.

Είμαι πραγματικά χαρούμενη που συμμετέχω σ’ αυτή την παράσταση υπηρετώντας ένα δύσκολο αλλά πανέμορφο κείμενο σε δεκαπεντασύλλαβο ομοιοκατάληκτο στίχο, ένα κλασσικό κείμενο, ένα διαμάντι της κρητικής λογοτεχνίας, ένας ύμνος στον αληθινό έρωτα, τη φιλία και την αφοσίωση.

Τί είναι αυτό που σας συγκινεί πιο πολύ στο έργο και τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στον χαρακτήρα που υποδύεστε;


Οι  δυσκολίες που αντιμετώπισα προσεγγίζοντας το έργο ήταν μια ευχάριστη πρόκληση για μένα...Ένα πανέμορφο έργο αλλά δύσκολο μιας και κρατήσαμε τα’ αρχικό κείμενο του Βιτζέντσου Κορνάρου. Ήταν σα να μάθαινα μια ξένη γλώσσα.

Τί είναι αυτό που σας κάνει να διατηρείτε άρρηκτες σχέσεις με το θέατρο όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σας;

Το θέατρο μπήκε στη ζωή μου μόλις στα 12 μου χρόνια, ένα πανέμορφο δημιουργικό ταξίδι, που δεν μπορώ πια ν’ αποχωριστώ. Είναι κομμάτι μου, τ’ οξυγόνο μου.

Ποιές είναι οι διαφορές που διακρίνετε ανάμεσα στον τότε ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, με σήμερα;

Δυστυχώς μεγάλες. Τότε υπήρχε μεράκι, πολλή αγάπη αλλά και ταλέντο. Σήμερα, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε τις εξαιρέσεις, τα πράγματα είναι πιο επιφανειακά, πολύς εγωισμός, λιγότερη αγάπη για δουλειά, θέλοντας απλά να φτάσουμε στην κορυφή και την αναγνωρισιμότητα.

Αν ήσασταν τώρα  στην εποχή που κάνατε το ξεκίνημά σας στη δουλειά, θα ακολουθούσατε και πάλι τα ίδια βήματα;

Ναι. Δεν θα άλλαζα τίποτα.

Έχετε δηλώσει ότι παλιότερα από την πολλή δουλειά δεν είχατε χρόνο ούτε για προσωπική ζωή ούτε ακόμα και για να κοιμηθείτε. Νιώσατε ποτέ ότι οι κόποι σας δικαιώθηκαν;

Φυσικά και δικαιώθηκαν, πήρα και εξακολουθώ να παίρνω πολλή αγάπη από τον κόσμο, κάτι που με γεμίζει δύναμη και με κάνει να συνεχίζω ακάθεκτη. Άγγιξα τ’ όνειρό μου, δουλεύοντας σκληρά. Όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα που μου προσφέρει η δουλειά μου, που μ’ όλες  τις δυσκολίες εξακολουθώ ν’ αγαπώ πολύ.

Ποιό είναι αυτό για το οποίο έχετε μετανιώσει περισσότερο στη ζωή σας; Θεωρείτε ότι κάποιες κινήσεις μας έχουν γυρισμό;

Πιστεύω ότι όλοι κάνουμε λάθη, σημασία έχει να τα συνειδητοποιείς και να μαθαίνεις απ’ αυτά, να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Με τι ματιά βλέπετε πια τη ζωή μετά από όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας που κουβαλάτε στη φαρέτρα σας;

Είμαι από φύση αισιόδοξη, αγαπώ και σέβομαι τη ζωή, με τα θετικά και αρνητικά της. Κάθε μέρα που ξυπνώ αισθάνομαι ευγνώμων για  ό,τι έζησα και πρόκειται να ζήσω.

Θεωρείτε ότι έχετε ζήσει μια γεμάτη ζωή;

Ναι θεωρώ ότι υπήρξα ένας τυχερός άνθρωπος, έζησα μια ζωή γεμάτη, αποκτώντας εμπειρία και γνώση, είμαι υγιής και δεν θα πάψω ποτέ να ελπίζω και ν’ ονειρεύομαι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ