2016-08-26 16:52:09
Φωτογραφία για To μπουρκίνι στο Ηράκλειο δεν απαγορεύεται! Επίσημη πρώτη στο Κολυμβητήριο!
Το μπουρκίνι, το ολόσωμο μαγιό που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα δάχτυλα του χεριού, το πρόσωπο και τα πέλματα, έκανε την εμφάνισή του και στο Ηράκλειο, χωρίς απαγορεύσεις, προβληματισμούς, ή άλλου είδους ενοχλήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, αθλήτριες της κολύμβησης από το Κατάρ προπονούνται στο Κολυμβητήριο του Ηρακλείου φορώντας το μπουρκίνι τους, στο πλαίσιο προετοιμασίας για αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες και συμμετέχουν, και μάλιστα ο προπονητής τους είναι Ηρακλειώτης.

Την επίσημη πρώτη του μπουρκίνι στο Ηράκλειο, έφερε στο φως η δημοσιογράφος Κατερίνα Μηναδάκη, η οποία σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook λέει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με τα γυαλάκια της κολύμβησης βλέπει τελικά κανείς…καλύτερα!!!

Και όμως… το Ηράκλειο είναι μία πόλη γεμάτη ζωντάνια και δύναμη. Μία πόλη που ξέρει να υποδέχεται, να προσφέρει και να αφομοιώνει. Μία πόλη με ιστορία, πολιτισμό! Μία πόλη που μεγαλώνει ανθρώπους με καθαρή ματιά και ανοικτούς ορίζοντες Την ώρα που οι κραυγές ανοησίας περισσεύουν και είχα αρχίσει να τρομάζω… ρε λες; Η δική μου πόλη αντιμετωπίζει στενόμυαλα και μικρόψυχα τη δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο; Ξαφνικά τρομάζει στη θέα της μαντήλας;


(Είναι και αυτές οι ειδήσεις από την Ευρώπη που, μεταξύ άλλων, δαιμονοποιούν το κάλυμμα των γυναικών του μουσουλμανικού κόσμου. Τι ντροπή αλήθεια …νόμιζα ότι ο καθένας μπορεί να φορά ότι θέλει. Αν θέλει κάποιος να φορά πέντε παλτά μες το κατακαλόκαιρο γιατί του το ζητά ο Βούδας … δικαίωμα του βρε αδερφέ! Εσύ βάλε τα φτερά σου και βγες…)

Αρκούσε, λοιπόν, μία εικόνα από το Κολυμβητήριο Ηρακλείου για να σκορπίσει κάθε ανησυχία μου… Εκείνα τα κορίτσια του Κατάρ που κάνουν την προετοιμασία τους φορώντας τα περιβόητα …μπουργκίνι! Ε! Ναι λοιπόν! Τα μπουργκίνι λανσαρίστηκαν στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου από 5 αθλήτριες του Κατάρ από 18 έως 24 ετών, που ασχολούνται με το τρίαθλο (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) και επιλέγουν επί σειρά ετών το Ηράκλειο για την προετοιμασία τους. Στο πλαίσιο της προπόνησης τους λοιπόν, στο κολύμπι φοράνε το συγκεκριμένο μαγιό που πιάνει από τον αστράγαλο μέχρι τον καρπό του χεριού. Δεν αφήνει ακάλυπτο το κορμί και είναι από ειδικό λεπτό υλικό που δεν επιβαρύνει τον κολυμβητή. Τα κορίτσια με το σκουρόχρωμο ολόσωμο μαγιό έκαναν την εμφάνιση τους στην πισίνα του Ηρακλείου με τον Ηρακλειώτη προπονητή που έχει αναλάβει την προετοιμασία τους και κανείς δεν είχε ούτε να πει, ούτε να σχολιάσει… Στους αθλητικούς χώρους δεν υπάρχει μιζέρια, ούτε προβλήματα τύπου…μπουργκίνι! Υπάρχει μόνο η προπόνηση, το χρονόμετρο, οι φιλίες που αναπτύσσονται, το ομαδικό πνεύμα, ο στόχος, η προσπάθεια, η ιδέα …

Όμορφα πράγματα… Τα παιδιά μας έχουν αγωγή, ήθος, παιδεία και βλέπουν μπροστά …έστω και με τα γυαλάκια της κολύμβησης, αλλά φαίνεται ότι με αυτά τελικά βλέπει κανείς καλύτερα!!!

Και για να είμαστε ξεκάθαροι, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά από δική μου προτροπή. Κανένα παιδί δεν σκέφτηκε να μπει σε τέτοια διαδικασία … Όλα προπονούνται επί μέρες μαζί, στην ίδια διαδρομή, κάτω από τον ίδιο ουρανό και τον ίδιο καυτό Μεσογειακό ήλιο … Γιατί διακρίσεις δεν υπάρχουν!»
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ