2016-08-27 19:34:56
Φωτογραφία για Ηλεκτρονικό Τσιγάρο στο γραφείο: Τι πρέπει να προσέξετε;
Επιστρέψατε από τις διακοπές όπου ήρθατε ακόμα πιο κοντά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας και τώρα σκέφτεστε πώς θα είναι η καθημερινότητα στο γραφείο χωρίς αυτό;

Ηλεκτρονικό τσιγάρο και γραφείο πάνε μαζί αλλά με μερικούς κανόνες!

Είτε ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία είτε σκέφτεστε να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά σας προβληματίζει καθώς περνάτε πολλές ώρες στο γραφείο, υπάρχει λύση! Μπορεί το κάπνισμα να απαγορεύτηκε στα γραφεία σχετικά πρόσφατα λόγω της βλάβης που μπορούσε να προκαλέσει στους μη καπνιστές αλλά το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει, αποδεδειγμένα, τέτοια συμπεριφορά. Τόσο η οσμή του, που είτε δεν υπάρχει είτε είναι ευχάριστη, όσο και το γεγονός ότι ο ατμός διασπάτε αμέσως στην ατμόσφαιρα, είναι δύο ατράνταχτα στοιχεία ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι φιλικό και προς τους μη καπνιστές ή τους μη ατμιστές.

Από την άλλη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια νέα τεχνολογία η οποία δεν είναι ακόμα πλήρως αποδεκτή από όλους. Αυτό οφείλεται κυρίως στα αναληθή δημοσιεύματα αλλά και στους μύθους που κυκλοφορούν για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και που δημιουργούν αμφιβολίες στο κοινό.

Παρ' όλα αυτά, εσείς μπορείτε να απολαμβάνετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας ακόμα και στο γραφείο αρκεί να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:

Τι να κάνετε;

- Ενημερωθείτε για τους κανονισμούς του γραφείου σας. Καλό είναι να ρωτήσετε τον υπεύθυνο εάν επιτρέπεται το άτμισμα όπως επίσης και τους συναδέλφους σας που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσάς. Το ότι εσείς γνωρίζετε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τους άλλους.

- Ατμίστε στην αρχή σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Μπορεί να θέλετε να διαχωρίσετε τη θέση σας από τους καπνιστές ίσως όμως για αρχή θα ήταν καλό να μην ατμίζετε μέσα στο γραφείο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε και τους συναδέλφους σας να εξοικειωθούν με την ιδέα και να σας επιτρέψουν να ατμίζετε και εντός του κτηρίου.

- Ενημερώστε τους γύρω σας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Άλλωστε δεν θα είναι πολύ δύσκολο καθώς όλοι θα παρατηρήσουν ότι δεν κρατάτε τσιγάρο και άρα η κουβέντα θα ξεκινήσει από μόνοι σας.

Τι να μην κάνετε;

- Μην είστε αγενείς απέναντι στους συναδέλφους σας. Θα πρέπει να δεχτείτε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλα ενημερωμένοι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άρα μπορεί συχνά να δέχεστε και κριτική.

- Μην παρεξηγήστε από τυχόν σχόλια. Ένας εναλλακτικός τρόπος να τα αντιμετωπίζετε είναι να κάνετε πλάκα.

- Αποφύγετε το γέμισμα του ατμοποιητή σας σε κοινή θέα αν δεν είστε σίγουροι ότι δεν θα δώσετε τροφή για σχόλια.

Με λίγα λόγια, το άτμισμα στο γραφείο δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και διπλωματία! Αν πάλι οι συναδελφοί σας είναι διστακτικοί μπορείτε να τους παραπέμψετε στο alter eGo blog, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και να εξοικιωθούν με αυτό.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ