2012-05-16 21:48:05
Φωτογραφία για Ανατριχιαστικές καταθέσεις στη δίκη του Μπρέιβικ [ΦΩΤΟ]
Νεκρική σιγή επικρατούσε σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου γίνεται η δίκη του «μακελάρη» της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ Κατά την 20ή ημέρα της δίκης του, η 17χρονη Ίνγκβιλντ Λέρεν Στένσρουντ διηγήθηκε πως βγήκε ζωντανή από το νησί Ουτόγια, όπου ο Μπράιβικ σκότωσε εν ψυχρώ 69 άτομα, στην πλειοψηφία τους έφηβοι.

Η 17χρονη επιζήσασα είχε προσπαθήσει να βρει καταφύγιο στην καφετέρια, όπου είχε κρυφτεί πίσω από ένα πιάνο, μόνο για να παγιδευτεί εκεί, την ώρα που ο Μπράιβικ πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο στο μικρό κτίριο, σκοτώνοντας πάνω από 12 ανθρώπους.

«Ξαφνικά μπήκε μέσα και άρχισε να πυροβολεί. Εγώ χτυπήθηκα από σφαίρα στο μηρό και στον ώμο . Σώθηκα επειδή παρίστανα τη νεκρή, κάτω από τα πτώματα των φίλων μου» διηγήθηκε η Ίνγκβιλντ.

"Προσπάθησα να φτάσω στην πόρτα πίσω από άλλους, οι οποίοι όταν πυροβολήθηκαν έπεσαν πάνω μου. " διηγήθηκε η 17χρονη κοπέλα και πρόσθεσε ότι ο Μπράιβικ βεβαιωνόταν ότι τα θύματά του ήταν νεκρά, ρίχνοντας μια σφαίρα στα κεφάλια του ενός μετά του άλλου.


Στη συνέχεια, η Ίνγκβιλντ είπε ότι άκουσε πολλά κινητά τηλέφωνα που χτυπούσαν, αλλά έμεναν αναπάντητα. Εκείνη χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο ενός θύματος που ήταν δίπλα της για να ειδοποιήσει την οικογένειά της, αλλά δεν βρήκε τη δύναμη να απαντήσει στο ίδιο τηλέφωνο όταν αυτό χτύπησε με την ένδειξη "μαμά" στην οθόνη. "Εκείνη την ώρα έσπρωξα μακριά το τηλέφωνο", είπε.

Μαζί της στην αίθουσα ήταν και ο 20χρονος Γκλεν Μάρτιν Βάλντενστρομ , ο οποίος επέζησε αφού πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από τον Μπράιβικ. Ο Γκλεν ζήτησε να φύγει ο Μπράιβικ από την αίθουσα για να μπορέσει να καταθέσει, καθώς τον τάραζε η παρουσία του παρ’ ολίγον δολοφόνου του.

"Το πρόσωπό του φανέρωνε διαστροφή. Όσο μας πυροβολούσε έδειχνε θυμωμένος και χαμογελούσε ταυτοχρόνως", είπε ο 20χρονος.

Ο Μπράιβικ έχει δηλώσει ότι αρχικά προσπάθησε να δώσει τέλος στη σφαγή όταν έφυγε από την καφετέρια, παίρνοντας τηλέφωνο την αστυνομία από το κινητό ενός θύματος. Ωστόσο αναγκάστηκε να αφήσει μήνυμα. Στη συνέχεια εξακολούθησε να σκοτώνει, φωνάζοντας "θα πεθάνετε σήμερα, Μαρξιστές" και αγνοώντας τις εκκλήσεις για έλεος από τους ανθρώπους που ικέτευαν για τη ζωή τους.

Αν κριθεί διανοητικά υγιής, ο Μπράιβικ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 21 ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον για όσο καιρό κρίνεται επικίνδυνος.
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ