2016-08-29 01:16:08
Φωτογραφία για Στους ρυθμούς των ρίχτερ και πάλι η Μαγνησία
Στους ρυθμούς των ρίχτερ»χόρεψε» και πάλι η Μαγνησία, καθώς νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 βαθμών τη κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 4 το πρωί της Κυριακής το Βόλο, δίνοντας συνέχεια στη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 10,7 χλμ. νότια της πόλης του Βόλου, μέσα στον Παγασητικό κόλπο και το εστιακό του βάθος στα 5 χλμ. από την επιφάνεια της θάλασσσας.

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή το βράδυ περίπου έχουν σημειωθεί πολαπλοί σεισμοί μικρής ή μεγάλης έντασης. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δόνηση ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 8.23 λεπτά περίπου το βράδυ της Παρασκευής, με επίκεντρο μέσα στον Παγασητικό.

Στη συνέχεια, το ίδιο βράδυ στις 20.51 σημειώθηκε νέα δόνηση 2,5 Ρίχτερ που δεν έγινε ωστόσο ιδιαίτερα αισθητή, πάλι κοντά, στο ίδιο επίκεντρο.

Στις 21.47 ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο 13 χλμ. νότια του Βόλου, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ και σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων. Το επίκεντρο ήταν κοντά στο Σωρό, γι΄αυτό και το «κούνημα» ήταν μεγαλύτερο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ