2016-08-29 08:36:10
Φωτογραφία για Σε απόγνωση Κύπριοι στα Αραβικά Εμιράτα – Απλήρωτοι για 5 μήνες - Ευθύνεται εταιρεία με Ε/Κ μετόχους
Σε άσχημη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται Κύπριοι εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου πήγαν για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά είδαν τα σχέδια τους να ανατρέπονται.

Πρόκειται για υπαλλήλους μεγάλης εταιρείας που τα τελευταία χρόνια εδρεύει στα ΗΑΕ και έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι εν λόγω υπάλληλοι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ίσως το χειρότερο να είναι ότι έχει ως μετόχους και Κύπριους, οι οποίοι δεν δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία.

Το θέμα αναδεικνύει ο «Φιλελεύθερος» (27/08) και συγκεκριμένα ο συνάδελφος Ιάσονας Ιάσονος, που έχει διασταυρώσει τις πληροφορίες και σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει, παρά τις παραστάσεις που έχουν γίνει με αποδέκτη την κυπριακή Πρεσβεία, δεν υπήρξε επίλυση του προβλήματος.

Αρκετοί υπάλληλοι υποβάλλουν παραίτηση και μπαίνουν στη διαδικασία για ανεύρεση νέας εργασίας σε άλλες εταιρείες για να στηρίξουν τις οικογένειές  τους, ενώ κάποιοι άλλοι υπάλληλοι έχουν λάβει επιστολή από την εταιρείας για απόλυση και τερματισμό των καθηκόντων τους και προσπαθούν να λάβουν δεδουλευμένα τους που ανέρχονται πέραν των 100.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα.


«Είμαστε σε απόγνωση και έχουμε μπει σε μια ψυχοφθόρα αλλά και χρονοβόρα διαδικασία για να διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας και πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ανέφερε εργαζόμενος στην εν λόγω εταιρεία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ