2016-08-30 00:13:12
Φωτογραφία για Διολισθαίνουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω Ιράν και Ιράκ
Απώλειες άνω του 1% κατέγραφαν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα το πρωί μετά τις δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων ότι οποιοδήποτε ντιλ για το πάγωμα της παραγωγής του πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ θα πρέπει να αποδέχεται το δικαίωμα του Ιράν να επανακτήσει το μερίδιο αγοράς που είχε πριν από το εμπάργκο.

Η συνάντηση του περασμένου Απριλίου μεταξύ χωρών του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, για το πάγωμα της παραγωγής με στόχο την τόνωση των τιμών δεν απέδωσε καρπούς γιατί το Ιράν δεν συμφώνησε στη πρόταση που προωθούσε η Σαουδική Αραβία.

Το Ιράν θέλει να αυξήσει την παραγωγή του στα επίπεδα που ήταν πριν την επιβολή του εμπάργκο από την Δύση για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η συμφωνία Δύσης-Ιράν για τα πυρηνικά επέτρεψε στο δεύτερο να εξάγει εκ νέου πετρέλαιο από τις αρχές του 2016.

Αναλυτές και χρηματιστές θεωρούν ότι οι διαφωνίες μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην επίτευξη κάποιας συμφωνίας μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών τον Σεπτέμβρη στην Αλγερία που θα έχει σημαντική επίπτωση στην αγορά και τις τιμές.


Παρ’ όλα αυτά, η Barclays δεν αποκλείει ισχυροποίηση των τιμών του μαύρου χρυσού το 4ο τρίμηνο με βάση την εικόνα που έχει από τα δεδομένα ζήτησης και προσφοράς.

Ενας άλλος παράγοντας που φαίνεται να πιέζει τις τιμές του πετρελαίου είναι οι αυξημένες εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράκ.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Νοεμβρίου ήταν κάτω 1,52% στα 49,39 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε 1,68% στα 46,84 δολάρια στις 10:07 π.μ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ