2016-08-31 16:44:10
Φωτογραφία για Οκτώ Σύροι επέστεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία
Την επιστροφή στην Τουρκία οκτώ επιπλέον Σύρων που δεν είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό Όπως ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στις 17 Αυγούστου ήταν η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε από τη Frontex πτήση από την Ελλάδα στην Τουρκία, επιστρέφοντας οκτώ Σύριους που δεν είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, το προσφυγικό και η διαδικασία κατάργησης των θεωρήσεων για τους πολίτες της Τουρκίας που θα ταξιδεύουν προς τις χώρες της ΕΕ είναι τα βασικά αντικείμενα των επαφών που θα έχει αύριο στην Άγκυρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα φτάσει στην τουρκική πρωτεύουσα αύριο το πρωί. Πρόκειται για επίσκεψη, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί μετά το κοινό ανακοινωθέν ΕΕ-Τουρκίας, στις 18 Μαρτίου 2016.


Σε αυτό το ανακοινωθέν, οι δύο πλευρές δήλωναν πως συμφώνησαν:

Όσοι πρόσφυγες μετακινούνται παράνομα μετά τις 20 Μαρτίου προς την Ελλάδα θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

Για κάθε έναν Σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφει από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο στην Τουρκία η ΕΕ θα δέχεται έναν πρόσφυγα.

Η Τουρκία θα συνεργαστεί με την ΕΕ και τις γειτονικές της χώρες, ώστε να εμποδιστεί η δημιουργία νέων θαλάσσιων ή χερσαίων διαύλων μετακίνησης προσφύγων από την Τουρκία προς την ΕΕ.

Όταν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την κατάργηση των θεωρήσεων προς τους Τούρκους πολίτες.

Η ΕΕ θα επιταχύνει τη διαδικασία καταβολής του αρχικού ποσού των 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία πριν από το τέλος Μαρτίου.

Η Τουρκία έχει απειλήσει, επανειλημμένως, ότι εάν δεν καταργηθούν οι θεωρήσεις θα πάψει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ γύρω από το ζήτημα της επανεισδοχής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ