2016-09-01 14:26:23
Φωτογραφία για Πινγκ-πονγκ διακομιδών για μία αξονική
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

«Μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο γίνονται οι ασθενείς για μια αξονική τομογραφία.

Το φαινόμενο βεβαίως δεν είναι μόνο σημερινό, όμως δεδομένων των εξαιρετικά αργών ρυθμών αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους προμηθευτές σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, το πρόβλημα έχει διογκωθεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σισμανογλείου, στο οποίο και οι δύο αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας. Ο παλαιότερος παρουσίασε για πολλοστή φορά βλάβη προ 20 ημερών, ενώ ο καινούργιος παραμένει παροπλισμένος εδώ κι ενάμισι χρόνο. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών η κάθε από τις οποίες κοστίζει 60.000 ευρώ. Στο μεταξύ, ασθενείς που προσέρχονται στις εφημερίες του νοσοκομείου και νοσηλευόμενοι που θα χρειαστούν αξονική διακομίζονται στο Αμαλία Φλέμιγκ, που διαθέτει έναν παλαιό τομογράφο (μονοτομικός, πολύ αργός), ο οποίος είναι θέμα χρόνου να «τα φτύσει».


Το θέμα έχει τεθεί πολλάκις στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χωρίς αποτέλεσμα.

«Αγρόν ηγόρασα για τον «Υπουργό απουσίας» και το «παλικάρι της φακής» αν και κατά τις δηλώσεις τους αυξάνουν την χρηματοδότηση και καλύπτουν τις ανάγκες των Νοσοκομείων» σχολιάζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το ίδιο πρόβλημα και στο Ασκληπιείο Βούλας – ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπεδικά περιστατικά. Ο παλαιός αξονικός χαλάει από καιρό σε καιρό και φυσικά την πληρώνουν οι ασθενείς. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα το ΓΝΑ «Γεννηματάς», ενώ το ίδιο συμβαίνει σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας.

Στο Σισμανόγλειο, πάντως, η Εθνική Τράπεζα δήλωσε ότι θα αναλάβει να αγοράσει και να δωρίσει τη μία λυχνία αξίας 60.000 ευρώ στο νοσοκομείο. Όπως όμως εύλογα αναρωτιέται ο καθένας: γίνεται ένα σύστημα υγείας να περιμένει μόνο από τις δωρεές; Όπως είναι γνωστό, ακόμη και απλοί πολίτες καταφεύγουν σε δωρεές υλικών, μηχανημάτων και άλλων αναλωσίμων σε καθημερινή βάση, αφού τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε για χαρτί υγείας.

«Έγραψε στο facebook ο κος Πολάκης. Ένα – ένα τα ανοίγουμε. Πέντε – πέντε θα μοιρολογάνε ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΙΣΑ – ΠΟΕΔΗΝ). Του ταιριάζει άλλο: Ένα – ένα θα τα κλείνουμε (ΜΕΘ, χειρουργικά τραπέζια, κλινικές, ιατρικά μηχανήματα κλπ). Πέντε – πέντε ασθενείς θα χάνουν τη μάχη για τη ζωή. Πολάκης πέρα βρέχει…»σημειώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ