2016-09-01 15:34:38
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΟ... ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ!
O Nίκος Αλέφαντος σχολιάζει στη στήλη του στο sportdog τις τελευταίες μεταγραφές τού Ολυμπιακού και αναλύει τα πιθανά συστήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον ο Πορτογάλος κόουτς.

Αναλυτικά:

O Ολυμπιακός έκανε καλές μεταγραφές και θα το δείτε μέσα στο γήπεδο. Εγώ έχω ορισμένες ενστάσεις για τις οποίες δεν θα μιλήσω ξεκάθαρα ακόμα, θα περιμένω λίγο... Όμως η διοίκηση προσπάθησε για το καλύτερο στο τέλος των μεταγραφών. Από εδώ και πέρα αν ο Μπέντο τα πάει καλά, ο Ολυμπιακός θα είναι δυνατή ομάδα. Αν ο Μπέντο τα κάνει μούσκεμα, θα έχουμε πρόβλημα. Και θα το εξηγήσω.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσεχθεί είναι οι πιτσιρικάδες. Ούτε να τους φάει, αλλά ούτε και να τους βάλει μαζικά. Και χθες με τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός έδειξε ότι βγάζει σπουδαία φουρνιά, η μόνη τέτοια φουρνιά κατά τη γνώμη μου τα τελευταία χρόνια. Εγώ ήμουν αντίθετος στους πιτσιρικάδες, αλλά φέτος βλέπω πραγματικό ταλέντο. Ο Ρέτσος έδειξε και πάλι ότι είναι έτοιμος για να παίξει. Ο Μανθάτης το είχε δείξει επανειλημμένως. Χθες μου άρεσαν και οι άλλοι δύο μικροί, ο Ανδρούτσος και ο καινούργιος ο Φουάσης, ψηλό παιδί, με καλό αριστερό πόδι. Αν τους βάλεις όμως όλους μαζί, θα τους κάψεις διότι θα μικρύνει ο Ολυμπιακός.


Τους καινούργιους ξένους που πήρε ο Ολυμπιακός στο τέλος, με εξαίρεση τον Καρντόσο, δεν τους ξέρω αλλά ακούω καλά λόγια. Είναι σε θέσεις που πόναγε ο Ολυμπιακός. Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ενισχύθηκε πολύ η ομάδα στα σέντερ μπακ και στα χαφ του άξονα. Ο Μάρτινς είναι πολύ κοντός, τεχνίτης, θα τον βάλει δίπλα στον κόφτη; Δύσκολο. Εκεί ήθελα κάτι καλύτερο από τον Μιλιβόγεβιτς και τον Καμπιάσο στην ηλικία που είναι τώρα.

Ο Μπέντο πρέπει να μας δείξει γρήγορα τι τακτική θα παίξει και να βάλει αμέσως τους καλούς παίκτες στις θέσεις τους διότι ο καιρός πέρασε, το πρωτάθλημα θα αρχίσει, και σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός θα παίζει τα ματς του ομίλου στην Ευρώπη. Να βρει ποια θα είναι τα εξτρέμ του και ποιοι οι κυνηγοί του. Διότι ενισχύθηκαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, δεν θα είναι εύκολα φέτος τα πράγματα, ακούω που λένε για τον ΠΑΟΚ πολλοί, αλλά εγώ βλέπω πιο ενισχυμένο τον Παναθηναϊκό. Σέντερ φορ δεν πήρανε στον ΠΑΟΚ, μυαλό δεν βάζουν.

Τι τακτική θα παίξει τώρα ο Μπέντο; Μπορεί να πετάξει στον πάγκο τον Καρντόσο με αυτήν την καριέρα ή τον Ιντέγε που τον πήρε ο Ολυμπιακός 6 εκ. ευρώ; Ή θα πάει σε 4-4-2 για να τους χωρέσει και τους δύο; Ακούστε με τώρα, αυτό το βλέπω δύσκολο. Διότι στο 4-4-2 πλέον στην Ευρώπη λίγες ομάδες καταφεύγουν, και αυτές πρέπει να έχουν χάφαρους στον άξονα να αντέχουνε την πίεση, το βάρος πέφτει πάνω τους. Με Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο σε αυτήν την ηλικία, τον κοντό τον Πορτογάλο ή τον νεαρό Σέρβο που είναι αργός, δεν το πιστεύω.

Και πού θα παίξει ο Φορτούνης ή ο Τσόρι; Πλάκα κάνουμε, θα μείνουν έξω; Ή θα πάνε δίπλα στον κόφτη; Ναι, σε λίγα εύκολα ματς στο πρωτάθλημα μπορεί να παίξει έτσι ο Ολυμπιακός, με 4-4-2 και τον Φορτούνη ή τον Τσόρι δίπλα στον κόφτη.

Το πιο λογικό όμως είναι να πάει ο Ολυμπιακός σε ρόμβο σε εύκολα ματς. 4-4-2 με ρόμβο, Φορτούνη πίσω από τους κυνηγούς, έναν αμυντικό χαφ, λόγου χάρη τον Μιλιβόγεβιτς, και δύο χαφ στις άκρες του ρόμβου που θα πρέπει να πειθαρχούνε στις εντολές του προπονητή.

Αν πάει στο κλασικό 4-2-3-1, θα φάει πάγκο ένας εκ των Καρντόζο ή Ιντέγε. Το να παίξει ο Καρντόσο πιο πλάι, ξεχάστε το, δεν μπορεί αυτός έξω από την περιοχή. Το να βάλουν τον Ιντέγε στα αριστερά να βγαίνει από το πλάι, δεν μου αρέσει, διότι τρέχει μεν αλλά δεν ξέρει καλή μπάλα, εκεί είχες Μιραλάς κάποτε Θα είναι πολύ σημαντικό να τραβήξει ο Καρντόσο φέτος, να είναι σε καλή κατάσταση. Διότι ο Ολυμπιακός σε όλα τα ματς που τον βλέπουμε, δεν τελειώνει φάσεις, δεν έχει το εύκολο γκολ. Ο Καρντόσο το έχει το εύκολο γκολ, είναι δολοφόνος μέσα στην περιοχή, έχει πολύ καλό αριστερό πόδι, αλλά μην περιμένετε τον μοντέρνο φορ με τις μεγάλες κινήσεις και ταχύτητα. Τον ξέρω τον παίκτη, τον θυμάμαι από την Μπενφίκα. Μπορεί να μην είναι το στιλ σέντερ φορ που πάντα λέω εμένα ότι μου αρέσει, αλλά είναι γκολτζής που δεν είχε αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός.

Το ερώτημα είναι και στα σέντερ μπακ. Θα βάλει Μποτία με Ρέτσο; Ή θα δούμε πάλι Μποτία με Ντα Κόστα; Να δούμε και τι θα δείξει ο πιτσιρικάς ο Βραζιλιάνος που τον ήξερε ο Μπέντο και τον έφερε τώρα. Ας ελπίσουμε ότι θα βγει καλή περίπτωση.

Ο Ολυμπιακός γέμισε με τις μεταγραφές το ρόστερ του, ειδικά στα χαφ και στα εξτρέμ υπάρχουν πολλοί παίκτες, οι τρεις μονάδες όμως που θα κρίνουν το αποτέλεσμα για εμένα θα είναι η απόδοση του Καρντόσο, ο καινούργιος νεαρός Βραζιλιάνος πίσω, και το αν θα αντέξει ο Ρέτσος. Επίσης τα εξτρέμ να βγουν καλά, πιστεύω ότι θα βγουν καλά, το βιογραφικό τους δείχνει ότι είναι καλοί παίκτες. Έχουμε και τον Πάρντο επίσης εκεί και τον Μανθάτη που και οι δύο ξέρουν μπάλα.

Το θέμα είναι τι θα κάνει ο προπονητής, πώς θα φτιάξει τη νέα ομάδα ο Μπέντο, τι τακτική θα βρει να κουμπώσει σε αυτό το υλικό, σε αυτό το νέο ρόστερ. Σας είπα παραπάνω τους προβληματισμούς μου σε σχέση με την τακτική.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ