2016-09-02 00:06:08
Φωτογραφία για Αυτή την Εθνική θέλουμε να βλέπουμε
Έτοιμη για... Μουντιάλ! Μετά την τελευταία τραγική διετία, η Εθνική Ελλάδος γυρνάει σελίδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με μια εμφάνιση βγαλμένη από εποχές 2004, πέτυχε στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν την πρώτη -έστω και σε φιλικό- νίκη της ιστορίας της επί της Ολλανδίας, στο τελευταίο ματς προετοιμασίας πριν το πρώτο επίσημο ματς της εποχής Σκίμπε στο Γιβραλτάρ (Τρίτη, 6/9/2016) στο Φάρο της Πορτογαλίας. Σε γενικές γραμμές, η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο τον ρυθμό της από το ξεκίνημα του αγώνα και κατά διαστήματα να βγάζει στο γήπεδο αυτοματισμούς, την ώρα που περιόρισε και σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα των αντιπάλων.

Στο 14' η Ολλανδία άνοιξε το σκορ μετά από λάθος γύρισμα του Παπασταθόπουλου. Ο Γιάνσεν έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, άδειασε τον Τζαβέλλα με έξοχη κλειστή ντρίμπλα και έκανε το γύρισμα, με τον Βαϊνάλντουμ να σπρώχνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0
. Όμως, στο 29ο λεπτό, οι Ολλανδοί έκαναν το λάθος να αφήνουν αμαρκάριστο τον Μήτρογλου μέσα στην μεγάλη περιοχή και το "πλήρωσαν". Ο Βασίλης Τοροσίδης, στο πρώτο καλό ανέβασμά του, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο στράικερ της Μπενφίκα με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αρκετές αλλαγές μετά το 65ο λεπτό. Μάλιστα, η Εθνική εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι και, κόντρα στη ροή του αγώνα, έκανε την μεγάλη ανατροπή. Στο 74΄ ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έδωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε, ο Ζουτ απέκρουσε, αλλά ο Γιάννης Γιαννιώτας πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλάσε διαμόρφωσε το 2-1.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ