2016-09-02 01:18:00
Φωτογραφία για Ενισχύονται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Αποφασιστικής σημασίας βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αποτέλεσε η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, που ψηφίστηκε το 2012.

Σύμφωνα με αυτήν, τα φαρμακεία του Φορέα στελεχώνονται με συμπληρωματικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών και κατά τις απογευματινές ώρες, διευκολύνοντας έτσι για παράδειγμα έναν εργαζόμενο ο οποίος παλιότερα θα έπρεπε να πάρει ειδική άδεια από την εργασία του για να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα ή να δεσμεύσει κάποιον συγγενή.

Η ολοήμερη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, αφορά σε 4 ημέρες την εβδομάδα μετά το τακτικό ωράριο και κατά τις εργάσιμες ημέρες. Με βάση πρόσφατη απόφαση του Οργανισμού, η λειτουργία των φαρμακείων για το 2016, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό και συνεχίζεται μετά το τακτικό ωράριο μέχρι και τις 19:00. Στο απογευματινό ωράριο, συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί και οι βοηθοί του ΕΟΠΥΥ, καθώς και βοηθητικό διοικητικό προσωπικό.


Για πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις των φαρμακείων του Οργανισμού, τατηλέφωνα επικοινωνίας και τα διαθέσιμα φάρμακα, δείτε εδώ.

Για την εξυπηρέτησή τους οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

– Βιβλιάριο Ασθενείας

– Συνταγή (ηλεκτρονική συνταγή ή χειρόγραφη σε ενιαίου τύπου συνταγολογίου ΕΟΠΥΥ- πράσινη συνταγή), με την ένδειξη «Στερούμεθα» για τους νοσηλευόμενους στα Κρατικά Νοσοκομεία (δεν απαιτείται στερούμεθα για τους νοσηλευόμενους των ιδιωτικών κλινικών).

– Φωτοτυπίες Γνωματεύσεων ιατρών από νοσοAκομείο ΕΣΥ ή ιδιωτική κλινική όπου απαιτείται .

– Έντυπο διάθεσης του φαρμάκου όπου απαιτείται.

– Έγκριση επιτροπής φαρμάκων εξωτερικού ή υψηλού κόστους ΕΟΠΥΥ ( όπου απαιτείται).

– Έγκριση επιτροπής ΕΟΦ για εκτός ενδείξεων χορήγηση.

– Βεβαίωση του Διευθυντή της αντίστοιχης κλινικής (π.χ. παθολογικής, ογκολογικής κλπ) στην οποία θα διευκρινίζεται η ύπαρξη ή μη Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (ΚΕΝ) και η Μέση Διάρκεια Νοσηλείας (ΜΔΝ) (επισυνάπτεται υπόδειγμα, εννοείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλου τύπου γνωμάτευση).
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ