2016-09-02 07:09:12
Φωτογραφία για Τι να μην παραγγείλεις ποτέ σε ένα ρομαντικό δείπνο
Γνωρίζεις καλά ότι μερικές ώρες πριν από ένα ερωτικό ραντεβού δεν πρέπει να έχεις φάει σκόρδα και κρεμμύδια -εννοείται ότι δεν θα παραγγείλεις κάτι τέτοιο και μαζί της στο ρεστοράν. Κάτι άλλο που επίσης έχεις καταλάβει είναι ότι δεν παραγγέλνεις ψιλοκομμένο σπανάκι ή καλαμπόκι στο ραντεβού για φαγητό -κολλάνε στα δόντια σου. Αλλά πέρα από αυτά τα προφανή, υπάρχουν κάποιες ακόμη τροφές, οι οποίες μπορεί να μετατρέψουν μια ονειρική βραδιά με την αγαπημένη σου, σε εφιάλτη. Γι’ αυτό και είναι σκόπιμο να τις αποφύγεις με κάθε κόστος:

Τροφές που αλλάζουν τον τρόπο που μυρίζει το δέρμα

Κάποια τρόφιμα έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν αρνητικά τη χημεία του σώματος. Τα σπαράγγια, για παράδειγμα, επηρεάζουν δραματικά τη μυρωδιά των ούρων σου, αλλά αυτό είναι κάτι που, εντέλει, δεν σε πολυαπασχολεί. Αλλά οι μελέτες μιλούν και για το κουνουπίδι, το κόκκινο κρέας, το κάρυ ή το κύμινο: όλες αυτές οι τροφές τροποποιούν την οσμή του ιδρώτα και του δέρματός σου προς το χειρότερο.


Τροφές που προκαλούν αέρια

Τα φασόλια δεν είναι οι μόνοι ένοχοι για την εμφάνιση μετεωρισμού των εντέρων σου. Οι έρευνες έχουν δείξει οι αγκινάρες, τα κίτρινα τυριά, ακόμη και τα ζυμαρικά, αλλά και τα αφρώδη ποτά φουσκώνουν το έντερό σου με αέρα, ο οποίος έχει δύο μόνο εξόδους διαφυγής από το σώμα σου: το λάρυγγα και τον πρωκτικό σωλήνα.

Τροφές που προκαλούν έντονη εφίδρωση

Ξοδεύεις κάνα μισάωρο στο μπάνιο πριν το ραντεβού έτσι ώστε το δέρμα σου να μυρίζει υπέροχα. Σαπουνίζεσαι, απλώνεις την κολόνια στο πρόσωπο και το αποσμητικό στις μασχάλες και νιώθεις έτοιμος να την κατακτήσεις. Αλλά αμέσως μόλις παραγγείλεις μια ζεστή μοσχαρόσουπα, μερικές φτερούγες κοτόπουλου βουτηγμένες σε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα ή ένα πικάντικο σπετζοφάι, το στόμα και το σώμα σου θα αρπάξουν φωτιά. Και αυτό είναι το σύνθημα για τους ιδρωτοποιούς αδένες να ρίξουν όσο νερό χρειάζεται για να τη σβήσουν. Και όπως συμβαίνει έπειτα από μια πραγματική κατάσβεση πυρκαγιάς, τα αποκαΐδια μυρίζουν φριχτά. Ομοίως και ο ιδρώτας σου.

Τροφές που δημιουργούν απόλυτο χάος

Τέσσερις, οι κυριότερες: κόκκινες σάλτσες, πολύχρωμα ντρέσινγκ, πηχτές μαρινάδες και μαύρο κρασί. Ξέχνα τα αέρια, προσπέρασε την εφίδρωση, αδιαφόρησε για τη μυρωδιά της ανάσας σου και δες το χάλι πάνω στα ρούχα σου. Ένα απείθαρχο μακαρόνι, μια απρόσεκτη «παπάρα», μια άτσαλη μετακίνηση του ποτηριού ή μια στάλα σάλτσας που θα τρέξει από το στόμα σου ενώ μασάς και ταυτόχρονα μιλάς, θα κάνει το λευκό πουκάμισό σου να μοιάζει με πίνακα αφηρημένης τέχνης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ