2016-09-02 10:59:16
Φωτογραφία για Ρωσική μεραρχία 50 μίλια από την Αλάσκα των ΗΠΑ!
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, η Μόσχα σχεδιάζει να αναπτύξει το 2018 μια μεραρχία παράκτιας άμυνας στην αραιοκατοικημένη περιοχή... Τσουκότκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, μια περιοχή που απέχει λίγο περισσότερο από 50 μίλια από τις αμερικανικές ακτές της Αλάσκα!

Ο Σοϊγκού διευκρίνισε, ότι στόχος της ανάπτυξης της δύναμης στην περιοχή, είναι ο έλεγχος της κλειστής θαλάσσιας ζώνης που οδηγεί στις Κουρίλες Νήσους (βόρεια της Ιαπωνίας η οποία τις διεκδικεί) και των Στενών Μπέρινγκ (χωρίζουν τις ΗΠΑ από τη Ρωσία), να καλύψει τις οδούς θαλάσσιας διέλευσης ναυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού, αλλά και να ενισχύσει τη μαχητική ισχύ και την προστασία των ναυτικών στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ρωσικές κινήσεις είναι από πιθανότατο έως βέβαιο ότι θα προκαλέσουν αμερικανικά «αντίμετρα», χωρίς όμως μέχρι στιγμής το αμερικανικό Πεντάγωνο να έχει ανοίξει τα χαρτιά του Η περιοχή της Αρκτικής αποτελεί «Μήλο της Έριδος» για πολλούς, η Ρωσία όμως είναι η πρώτη που έχει σχεδιάσει και λαμβάνει μέτρα για την προστασία όσων θεωρεί ότι αποτελούν εθνικά της συμφέροντα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ