2016-09-02 13:10:53
Φωτογραφία για Σκάνδαλο! Παίρνουν πίσω δικαιώματα των συμβασιούχων έργου
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Δεν πρόλαβαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου και τώρα τους ζητάνε να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους και να υπογράψουν άλλες, με δυσμενέστερους όρους.

Την απίστευτη αυτή αξίωση έθεσε – σύμφωνα με την ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr – η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας ενώπιον των εργαζομένων στην καθαριότητα, με το επιχείρημα ότι οι ισχύουσες συμβάσεις περιλαμβάνουν το δικαίωμα χορήγησης κανονικών και αναρρωτικών αδειών, χωρίς αυτό να είναι νομοθετημένο. Την ίδια στιγμή, οι «ψίθυροι» στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος για την απόλυση όσων δεν «συμμορφωθούν», δίνουν και παίρνουν.

Πράγματι, η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση των εν λόγω αδειών στους συμβασιούχους έργου δεν στηρίζεται σε κάποια νομοθετική ρύθμιση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα υπογράφει τα εντάλματα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να μην μπορούν να πληρωθούν. Γιατί, λοιπόν, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις συγκεκριμένες συμβάσεις έργου; Δεν το γνώριζε η Διοίκηση αυτό από την αρχή; Η νομική υπηρεσία του Υπ. Υγείας δεν είχε γνώση του θέματος;


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που αποκαλύπτει το «σκάνδαλο» στις συμβάσεις έργου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας μαζί με το εργατικό κέντρο του νομού επιχείρησαν παρέμβαση για το θέμα στη Διοίκηση του ιδρύματος, αλλά δεν έγιναν δεκτοί.

Τι θα κάνει η Αριστοτέλους για να αποκαταστήσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκ. Άρτας, καθώς και τους δεκάδες εκατοντάδες συναδέλφους τους σε άλλα νοσοκομεία, εφόσον οι συμβάσεις τους βρίσκονται στον «αέρα»;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ