2016-09-02 18:40:44
Φωτογραφία για ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ EUROGROUP
Το ελληνικό πρόγραμμα θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup της επόμενης Παρασκευής στη Μπρατισλάβα, καθώς είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης. Ειδικότερα, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να πληροφορηθούν από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και την πρόοδο στις πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως έχουν καθοριστεί στη συμφωνία της 25ης Μαϊου. Επίσης, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα επόμενα βήματα για την δεύτερη αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Eurogroup στις 25 Μαϊου αναφέρει ότι η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ υπόκειται στην ολοκλήρωση προαπαιτούμενων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και το νέο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, τη διακυβέρνηση στις τράπεζες, τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια και τη γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς και με την πρόοδο στην αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου.  


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.

Eπίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε "μέγα λάθος" την ποινική δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, σημειώνοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν, η δασκάλα φωνάζει...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν, η δασκάλα φωνάζει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ