2016-09-02 21:57:22
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στον REAL FM
 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε o Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στον REAL  FM και στην δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την διαδικασία παραχώρησης αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς:

Είμαι ικανοποιημένος  γιατί υπάρχει πλέον μια βάση νομιμότητας στη λειτουργία των πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών. Ένα είναι αυτό. Δεύτερο είναι καλό  το γεγονός ότι στον φετινό προϋπολογισμό προστέθηκαν περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ  και συνολικά την επόμενη διετία περίπου 250 εκατομμύρια, όπως επίσης είναι και πάρα πολύ καλή και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε σε στοχευμένες δραστηριότητες που αφορούν την κοινωνική προστασία. Βεβαίως, βγαίνει κι ένα άλλο ζήτημα, ότι η προϋπάρχουσα κατάσταση δημιούργησε ένα κενό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Βάσει του τι έγινε χθες, αν όλη αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τότε που έπρεπε να είχε ξεκινήσει, έπρεπε στο δημόσιο ταμεία να είχαν μπει χρήματα και στις προηγούμενες δεκαετίες.


Η διαδικασία ήταν γνωστή. Η βουλή συζήτησε με βάση τα δεδομένα και κατέληξε στο πόσα θα είναι τα κανάλια, πόσα θα είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας κλπ. Σε αυτά βέβαια προστίθεται και η κρατική τηλεόραση και με βάση αυτό έγινε ο διαγωνισμός.  Όλα τα άλλα που λέγονται είναι εκ του περισσού και μερικές φορές και εκ του πονηρού. Για παράδειγμα, λένε, αν ήταν 100 τα κανάλια, επί 3 εκατομμύρια το καθένα μας κάνουν  300 εκατομμύρια. Αυτό όμως, δεν είναι βάση συζήτησης, είναι αριθμητική. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να μπει μια τάξη. Χτυπήθηκαν εκεί τα κανάλια, σε 10 χρόνια θα ξαναγίνει ανανέωση των αδειών, στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν οι περιφερειακές άδειες  και φαντάζομαι και οι θεματικές άδειες.

Σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας:

Βλέπω προσπάθειες σταθεροποίησης της  κατάστασης και αυτό είναι η βάση  μιας ανάπτυξης, η οποία θα στηρίζεται στη παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και θα δίνει υπεραξία στο παραγόμενο προϊόν. Σε αυτό ας προσθέσω  ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία το να αναπτύξουμε την κοινωνική οικονομία. Το κύριο είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Τα πράγματα δεν γίνονται από το ένα βράδυ ως το πρωί. Προχωράμε λοιπόν. Είναι η χθεσινή διαδικασία που αφορά τη νομιμότητα σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο αναπτυξιακός νόμος που έφερε ο Γιώργος Σταθάκης, η ανασυγκρότηση του κράτους με βάση τον νόμο που έχει φέρει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Επίσης διαδικασίες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας  και μέσα εκεί βάζω και την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα χτύπημα των παθογενειών μας, που αφορά και τη φοροδιαφυγή αλλά και τον τρόπο που λειτουργούμε σαν κράτος και σαν κοινωνία.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ