2016-09-03 09:40:11
Φωτογραφία για Κανάλια: Οι συνεργασίες της επόμενης ημέρας
Σε προεξόφληση συνεργασιών των εταιρικών φορέων που πήραν τις άδειες με αυτούς που ηττήθηκαν στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ή δεν συμμετείχαν για τυπικούς όρους προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.

«Οσοι εργαζόμενοι απο τα κανάλια μένουν χωρίς δουλειά θα απορροφηθούν απο τους σταθμούς που πήραν άδεια, νέους και παλιούς, γιατί τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες» δήλωσε κάπως αόριστα, αλλά τα πραγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και το παρασκήνιο οργιάζει.

Ποιές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα πηγαδάκια:

Ο εφοπλιστής Ε.Μαρινάκης πλειοδότησε στην τελευταία άδεια με 72,9 εκατομμύρια ευρώ και για να λειτουργησει κάποιο σταθμό χρειάζεται το λιγότερο επιπλέον 15+ εκατομμύρια ευρώ, είτε ξεκινήσει να κτίζει από την αρχή, είτε αγοράσει υπάρχουσα υποδομή από τα κανάλια που κλείνουν, MEGA, STAR, ALPHA, EPSILON.


Ο όμιλος Βαρδινογιάννη που μένει εκτός τηλεοπτικών αδειών, αλλά λειτουργεί το STAR με τις εξαιρετικές εγκαταστάσιες είναι ο πρώτος υποψήφιος για συνεργασία με τον Ε.Μαρινάκη. Οι σχέσεις του ομίλου με τον Ε.Μαρινάκη, είναι πολύ καλές.

Το ίδιο και ο όμιλος Γιανακκόπουλου, που ήθελε μία από τις άδειες, δεν κατέβηκε τελικά στον διαγωνισμό, αλλά έχει ρευστότητα και ο Δ.Γιαννακόπουλος ευχαρίστως θα συνεργαστεί με τον φίλο του Ε.Μαρινάκη.

Πρακτικά από σήμερα ο Ε.Μαρινάκης έχει ξεκινήσει (αν δεν το έκανε ήδη πριν μπει στον διαγωνισμό) να πουλάει μερίδιο. Οχι γιατί η πρωτογενής επένδυση συνολικά υπάρχει περίπτωση να είναι κερδοφόρα, αλλά θα βγούν χρήματα από τις συνέργιες σε άλλα επίπεδα Σε ότι αφορά τον Καλογρίτσα, έναν παραδοσιακό εκδότη, κουμπάρο του Π.Καμμένου (οι σχέσεις τους παραμένουν εξαιρετικές παρά την δραματοποιημένη επίθεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας εναντίον του σε μια προσπάθεια του Καμμένου να αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας») και αυτος θα ακολουθήσει την ίδια οδό: Των συνεργιών. Ενα από τα κανάλια που έμειναν εκτός, πιθανότατα ο ALPHA, θα συνεργαστεί μαζί του.

Σε ότι αφορά τον Αnt1 «μάτωσε» στο τελικό τίμημα, αλλά διατήρησε αυτό που είχε. Μπορεί να υπάρξει και εδώ συνέργια.

Ο όμιλος Αλαφούζου είναι ο μεγάλος κερδισμένος και το μόνο σημείο στο οποίο η κυβέρνηση «έχασε την μπάλα». Ο σφοδρότερος πολέμιος της κυβέρνησης, πήρε τον πρώτο γύρο με το χαμηλότερο τίμημα, καπου 30 εκατ. χαμηλοτερα από τον μεγάλο εχθρό του τον Ε.Μαρινάκη.
 Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ