2016-09-03 12:18:09
Φωτογραφία για Ιδρύεται τμήμα Ασφαλείας στην Κάτω Αχαΐα
Στην ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας στην Κάτω Αχαΐα προχωράει μέχρι το τέλος του έτους η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, μετά και τη... δημοσιοποίηση του ΦΕΚ που προβλέπει τις συγχωνεύσεις και αλλαγές των τμημάτων . Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα υπηρεσία αναμένεται να λειτουργήσει στο υπάρχον κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

«Η ίδρυση της υπηρεσίας προχωράει κανονικά. Θα υλοποιήσουμε άμεσα το προεδρικό διάταγμα, που προβλέπει ξεχωριστή λειτουργία των δύο υπηρεσιών» σημειώνει ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο πληθυσμός της Δυτικής Αχαΐας τους καλοκαιρινούς μήνες ουσιαστικά διπλασιάζεται. Είναι επίσης από τις περιοχές της Αχαΐας, που αυξάνονται τα αστυνομικά κτίρια, καθώς σε άλλες γίνονται σοβαρές περικοπές και περιορισμοί σε ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως γράφει ο Γιώργος Ηλιόπουλος στην εφημεριδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ",Η ιδιαιτερότητα της Δυτικής Αχαΐας εντοπίζεται στο ότι τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ αποτελεί έντονο και το φαινόμενο της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών από τοπικούς θύλακες, που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.


Το ζήτημα της αστυνόμευσης το είχε θέσει μάλιστα πέρυσι το Νοέμβριο ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Νικολάου στoν Βασίλη Μαστρογιάννη, διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Σύμφωνα, πάντως, με τους πρώτους υπολογισμούς για τη λειτουργία του νέου τμήματος θα χρειαστούν τουλάχιστον 25 με 30 αστυνομικοί, που θα αναλάβουν αμιγώς το ζήτημα της ασφάλειας της περιοχής. Το υπάρχον αστυνομικό τμήμα, διοικητής του οποίου είναι ο Α. Σταθόπουλος, χειρίζεται όλα τα ζητήματα που αφορούν την τροχαία αστυνόμευση αλλά και τη δημόσια ασφάλεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ