2016-09-03 15:08:31
Φωτογραφία για Η επιστήμη μίμησε! Ο σκύλος...
Και όμως, ο σκύλος καταλαβαίνει εντελώς όσα του λες.

Δεν μπορείς να ξεγελάσεις το Φοίβο, το λέει και η επιστήμη.

Συνήθως, όταν μιλάς στο σκύλο σου, χρησιμοποιείς εκείνο τον τόνο που δυνητικά θα χρησιμοποιούσες και στο μωρό σου (αν είχες ή έχεις). Κάπως υψίφωνα και λίγο "αργά" αλλά θα έχεις προσέξει ότι μάλλον του αρέσει, έτσι;

Μία νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που μέχρι σήμερα απλώς υπέθετες, ότι δηλαδή ο σκύλος σου αντιλαμβάνεται πλήρως τα όσα λες.

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, οι σκύλοι μπορούν και αναγνωρίζουν το λεξιλόγιο και τον τόνο του ανθρώπινου λόγου. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να επεξεργαστούν όσα λες, βάσει των λέξεων αλλά και του τρόπου που χρησιμοποιείς κάθε φορά.

Επομένως, οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, χρησιμοποιούν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου για να κατανοήσουν το λεξιλόγιο και το ύφος σου και στη συνέχεια να συνδυάσουν τις πληροφορίες ώστε να βγάλουν νόημα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πεις στο σκύλο σου "Ποιος είναι καλό παιδί;" φρόντισε να συνοδεύεται και από τον ανάλογο αλλά και ειλικρινή τόνο, γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να χάσεις για πάντα την εμπιστοσύνη του Φοίβου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΕΙ... ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΣΟΝ ΤΖΕΪΜΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΕΙ... ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΣΟΝ ΤΖΕΪΜΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ