2016-09-03 20:25:11
Φωτογραφία για Αυτή η μαμά που κατέρρευσε ψυχικά είναι μία από εμάς ...
Μέχρι να γίνεις γονιός, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να ελέγξεις τα παιδιά. Όσο και αν έχεις προσπαθήσει, όσο κι αν έχεις φωνάξει, όσο και να έχεις στενοχωρηθεί. Και φυσικά, κάποιες απ’ αυτές τις «κακές μέρες» τους θα βρεθείτε μπροστά σε κόσμο που θα κρίνει πολύ εύκολα, χωρίς να ξέρει.

Ο λόγος για την Aly Brothers, μία 22χρονη μητέρα δύο παιδιών, που, μετά από ένα ξέσπασμά τους στο σούπερ-μάρκετ και τα επικριτικά βλέμματα των παρευρισκομένων, ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία πέρα για πέρα αληθινή: την ίδια να κλαίει μπροστά στο τιμόνι.  Σκοπός της ήταν να μας υπενθυμίζει ότι τα παιδιά είναι παιδιά και ότι κάποιες φορές βιαζόμαστε να κρίνουμε τους γονείς πιστεύουμε ότι δεν «κάνουν καλή δουλειά». 

Όπως λέει και η ίδια, ήθελε να απαθανατίσει τη στιγμή για να υπενθυμίζει στον εαυτό της ότι έχει περάσει πολύ δύσκολες μέρες και ότι μπορεί να αντέξει οτιδήποτε.


Κάτω απ’ αυτήν γράφει τα εξής:

"Έτσι είναι η μητρότητα. Χωρίς φίλτρα, χωρίς καλό φωτισμό, χωρίς κραγιόν. Μητρότητα είναι να έχεις αχτένιστα μαλλιά, βρεγμένα απ’ τη βροχή, να μην έχεις ξεβαφτεί από χτες γιατί ήσουν πολύ κουρασμένη και να έχεις δάκρυα στα μάτια. Η μητρότητα είναι σκληρή. Το να μεγαλώνεις μόνη σου τα παιδιά σου είναι σκληρό. Άρχισα να κλαίω από τη στιγμή που πλήρωνα στο ταμείο μέχρι που έφτασα στο σπίτι. Μάλιστα, έκανα και τον μεγάλο μου γιο να κλάψει γιατί δεν θέλει να με βλέπει στενοχωρημένη."

Μετά συνεχίζει: «Δεν με ξέρουν. Δεν ξέρουν πώς είμαι ως μητέρα. Δεν ξέρουν τα παιδιά μου. Δεν ξέρουν ότι είχα παντρευτεί πριν γίνω μητέρα. Δεν ξέρουν ότι έφυγα απ’ αυτό τον γάμο γιατί δέχτηκα βία, γνωρίζοντας ότι θα είναι δύσκολο να μεγαλώσω μόνη μου τα παιδιά μου.

Κάποιες φορές μπορώ να τα ελέγξω και κάποιες όχι. Κάποιες φορές με ακούνε και κάποιες όχι. Κάποιες φορές αντέχω και κάποιες καταρρέω. Ξέρω ότι αυτές οι μέρες θα περάσουν, τα δάκρυα θα φύγουν, οι τσακωμοί μεταξύ τους το ίδιο και τα μωρά μου θα μεγαλώσουν. Και ξέρω ότι κι αυτό θα είναι δύσκολο.

Γι’ αυτό, αν βλέπετε ότι ένας γονιός προσπαθεί σκληρά, αν βλέπετε ένα παιδί να ξεσπά, αν βλέπετε μια μαμά να φτάνει στα όριά της… σας παρακαλώ να πείτε έναν καλό λόγο. Μην κοιτάτε επικριτικά. Και σε όλες τις μαμάδες που περνούν τα ίδια, να ξέρετε ότι σας βλέπω, σας ξέρω, σας αγαπάω. Είστε δυνατές και τα καταφέρνετε μια χαρά.»
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ