2016-09-04 06:18:20
Φωτογραφία για Τρεις προτάσεις για κυριακάτικο διάλειμμα στην Αττική! Πού να πάτε, τι να δείτε...
Σκέφτεσαι πώς θα περάσει αυτή η Κυριακή; Σου έχουμε τέλειες προτάσεις για διάλειμμα από το κέντρο Στη Λίμνη του Μαραθώνα

Φέρτε τα ποδήλατα, ή έστω τα αθλητικά σας παπούτσια, και ακολουθήστε τις διαδρομές στις όχθες της, για να απολαύσετε το μεγαλείο της λίμνης από οπτικές γωνίες που λίγοι έχουν υπ' όψιν. Αναλυτικές οδηγίες για να κάνετε τον γύρο της λίμνης με το ποδήλατο, αλλά και έναν λεπτομερέστατο χάρτη GPS, θα βρείτε στο PlanetBike.gr. Αν είστε τυχεροί, ή αφοσιωμένοι birdwatchers με κιάλια και όλο τον σχετικό εξοπλισμό, σίγουρα θα πετύχετε και κάποιον από τους εκατοντάδες μόνιμους ή περιστασιακούς κατοίκους της λίμνης να φτερουγίζει πάνω από τα νερά της. Δείτε μια ωραία περιήγηση γύρω από τη λίμνη εδώ.

Στην Ελευσίνα

Η Ελευσίνα είναι ό,τι κοντινότερο σε city break έχει να επιδείξει η Αττική, ενώ οι λάτρεις της Ιστορίας έχουν ένα λόγο παραπάνω να χαρούν -υποθέτουμε ότι ξέρετε γιατί
. Ένας από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής: Εντυπωσιακά μεγάλος, εξαιρετικά καλοδιατηρημένος, και μυστηριακά ατμοσφαιρικός όπως αρμόζει σε έναν τόπο που φιλοξενούσε τα περίφημα Ελευσίνια Μυστήρια. Λειτουργεί κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από τις 8.00 μέχρι τις 15.00, και το εισιτήριο κοστίζει 3€. Λεπτομέρειες έχουμε εμείς εδώ και το Υπουργείο Πολιτισμού εδώ. Πολύ ωραία για βόλτα είναι και η παραλιακή περαντζάδα της πόλης, αλλά και οι πεζόδρομοι με τα ζεστά περεΐστικα café στο κέντρο.

Στο Πόρτο Ράφτη

Eίναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα στην Αττική, αγαπημένος προορισμός των Μεσογειωτών αλλά και των Αθηναίων, ακόμα και ξένων που έρχονται εδώ για να απολαύσουν ήλιο, θάλασσα και διασκέδαση, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Το Πόρτο Ράφτη, το λιμανάκι με το περίεργο όνομα και τα καταγάλανα νερά, ήταν πριν κάποια χρόνια ένα ψαροχώρι, με μια χούφτα, αραιοχτισμένα σπίτια και λίγους κατοίκους που ζούσαν από τα ψάρια του Ευβοϊκού. Ηταν, όμως, ζήτημα χρόνου να γίνει το «μπαμ» και να αρχίσουν να χτίζονται οι πρώτες εξοχικές κατοικίες, πολλές από τις οποίες αργότερα έγιναν μόνιμες, και ο οικισμός άρχισε να αναπτύσσεται και να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αττικής - και όχι μόνο.

Το Πόρτο Ράφτη διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα: η δημοτική πλαζ στο Αυλάκι είναι πλήρως οργανωμένη, με πολλά καταστήματα τριγύρω και χώρους αναψυχής (ταβέρνες και καφετέριες). Αν κινηθείς προς την αριστερή πλευρά του κόλπου του λιμανιού, θα φτάσεις στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ λίγο παραπέρα είναι η μάλλον διασημότερη παραλία της περιοχής, η Ερωτοσπηλιά, με την αμμώδη ακρογιαλιά και τις σπηλιές.

Το καλοκαίρι στο Πόρτο Ράφτη επικρατεί το αδιαχώρητο από τους χιλιάδες επισκέπτες, που δεν το εγκαταλείπουν εως ότου ανοίξουν τα σχολεία!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ