2016-09-05 02:10:06
Φωτογραφία για Mercedes και Samsung παρουσιάζουν το πρώτο ψηφιακό κλειδί [video]
Η Mercedes φαίνεται ότι εκτός από την Microsoft, δουλεύει στενά και με την Samsung! O premium κατασκευαστής, Mercedes-Benz μόλις ανακοίνωσε το νέο της “ψηφιακό κλειδί” στην IFA 2016 του Βερολίνου. Η Samsung περιγράφει την συγκεκριμένη τεχνολογία ως τον πιο ασφαλή τρόπο να ξεκλειδώνουμε το αυτοκίνητο μας, χάρη στην eSE (embedded Secure Element), λειτουργία που απαιτεί την συνεργασία της Mercedes.

H συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώσει και να ξεκινήσει το αυτοκίνητο του, ακόμη και αν το Samsung κινητό του δεν έχει μπαταρία. Πρακτικά η λειτουργία “eSE” που αναφέραμε, είναι μία λύση NFC τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για ανέπαφες συναλλαγές.

Μόνο που Mercedes και Samsung σκεφτήκαν να την χρησιμοποιήσουν στην συγκεκριμένη εφαρμογή, καθώς η τελευταία σκέφτηκε ότι οι οδηγοί θα χρειαστεί να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο τους, ακόμη και αν το Samsung smartphone τους έχει ξεμείνει από μπαταρία. Έτσι η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι το eSE. Όμως η Mercedes πρέπει να αναλάβει να προγραμματίζει, και να εγκαθιστά τα NFC chips στις πόρτες των μελλοντικών αυτοκινήτων της.

Δείτε το “ψηφιακό κλειδί” της Mercedes και Samsung στην πράξη στο παρακάτω βίντεο:
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ