2016-09-05 16:55:52
Φωτογραφία για 19χρονη διέγνωσε μόνη της ότι έχει σκελετική διαταραχή
Η νεαρή Jennifer White από το Μπέρμιγχαμ πάντα αναρωτιόταν γιατί ισχίο της πεταγόταν έξω δημιουργώντας μια περίεργη γωνία, αλλά έβαζε στην άκρη τις ανησυχίες της, πιστεύοντας ότι δεν ήταν τίποτα σοβαρό.

Ωστόσο, μετά από την παρακολούθηση ενός προγράμματος για τον βασιλιά Ριχάρδο τον Γ’, ο οποίος είχε καμπούρα, η 19χρονη συνειδητοποίησε ότι τα συμπτώματα του μονάρχη του 15ου αιώνα ήταν παρόμοια με τα δικά της.

Τότε θεώρησε σχεδόν σίγουρο ότι πάσχει από την ίδια διαταραχή και έκλεισε ραντεβού με έναν γιατρό. Εκείνος την επιβεβαίωσε και διέγνωσε σκολίωση και η ακτινογραφία αποκάλυψε ότι η σπονδυλική της στήλη είχε καμφθεί σε μια γωνία 63 μοιρών. Οι γιατροί μάλιστα τής είπαν ότι αν είχε διαγνωστεί αργότερα πιθανόν να είχε πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Ευτυχώς για εκείνη εντοπίστηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και τώρα έχει ανακάμψει θεαματικά. Η νεαρή φοιτήτρια δήλωσε για την περίπτωσή της: «Όταν ήμουν νεότερη, είχα παρατηρήσει ότι το ισχίο μου έβγαινε προς τα έξω αλλά επειδή είμαι γενικά απαισιόδοξη, σκέφτηκα ότι ήμουν κάπως υπερβολική
. Μια μέρα όμως, η μαμά μου παρακολουθούσε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για τον Ριχάρδο τον Γ’, σχετικά με το πώς είχε βρεθεί το σώμα του και έκατσα και εγώ να το δω. Όταν παρουσίασε τον σκελετό του, είδα τόσα κοινά και αμέσως έκλεισα ραντεβού με το γιατρό μου».

Τελικά η 19χρονη έκανε εγχείρηση για να διορθώσει το πρόβλημά της και είναι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει ότι δεν ξέρει πότε άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα αλλά ξέρει ότι επιδεινώθηκε στην εφηβεία. «Έχω την ιδιοπαθή σκολίωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί δεν ξέρουν από τι προκλήθηκε. Η ίδια μιλάει για την ιστορία της και αισθάνεται πολύ τυχερή που μπόρεσε μόνη της και από μια εκπομπή να αντιληφθεί τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσει εγκαίρως το πρόβλημα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ