2016-09-05 17:19:06
Φωτογραφία για Γιώργος Παπαγεωργίου: Ο γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού και το ... παρατσούκλι «Ντι Κάπριο»
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρό παιδί το θέατρο ήταν για εκείνον ένας οικείος χώρος λόγω της μητέρας του, Φιλαρέτης Κομνηνού. Όμως, πριν γίνει 20 ετών δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει ηθοποιός. «Δεν ήμουν το κλασικό παιδί, που ονειρευόμουν να παίξω στο θέατρο. Τώρα τελευταία, βέβαια, μου έρχονται στο μυαλό διάφορες εικόνες, όπως να ανεβαίνω στο τραπέζι της κουζίνας και να δίνω το δικό μου σόου σε ηλικία μόλις 5 ετών. Πάντως, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολιόμουν με τη μουσική. Ένας φίλος μου ήταν αυτός που με προέτρεψε να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή» αναφέρει στο People.

Δεν ξεκίνησε όμως για εκεί. Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε marketing σε ιδιωτικό κολέγιο. Ενδιάμεσα ήταν που άρχισε να φλερτάρει με το χώρο της υποκριτικής και λίγο μετά το ανακοίνωσε στην οικογένειά του. Οι γονείς του, Αργύρης και Φιλαρέτη, τον προέτρεψαν να ολοκληρώσει πρώτα τις σπουδές του. «Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως χρειάζεται να έχεις επιπλέον εφόδια στη ζωή σου. Οι γονείς μου ήταν κάθετοι στο να πάρω πτυχίο. Πλέον συμβουλεύω τους μαθητές μου πως ένα πτυχίο δεν είναι κακό. Οι γνώσεις που απέκτησα στο marketing μού είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν αναλαμβάνω τις δικές μου παραγωγές».


Σε ηλικία 23 ετών ανοίγει η πόρτα της δραματικής σχολής του Εθνικού, αλλά ξαναέκλεισε προσωρινά για να περάσει την πύλη του Στρατού. «Χάρηκα πάρα πολύ με την εισαγωγή μου στο Εθνικό γιατί είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τις εξετάσεις. Στο Εθνικό δεν μπαίνεις εύκολα. Ούτε το γεγονός πως η μητέρα μου είναι ηθοποιός έπαιξε κάποιο ρόλο. Εκείνη τη χρονιά υπήρχαν πολλά παιδιά ηθοποιών τα οποία έμειναν εκτός σχολής. Ταυτόχρονα, μου ήρθε το χαρτί του στρατού και αναγκάστηκα να υπηρετήσω την πατρίδα. Λίγους μήνες νωρίτερα είχα διακόψει την αναβολή γιατί δεν ήμουν σίγουρος πως θα περνούσα στη θεατρική σχολή και δεν ήθελα να χάσω χρόνο» αναφέρει.

Με την παράσταση Κατσαρίδα συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, αλλά και την πρώτη του υποψηφιότητα για το βραβείο «Δημήτρης Χορν». Από το 2005 μέχρι σήμερα έχει προσθέσει στο βιογραφικό του επιπλέον δύο υποψηφιότητες, με πιο πρόσφατη τη φετινή του για την παράσταση Mojo. «Είναι μεγάλη η επιβράβευση να σε επιλέγουν ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους ηθοποιούς. Πλέον οι φίλοι μου με φώναζαν “Ντι Κάπριο” καθώς έχω φτάσει τρεις φορές κοντά στο βραβείο και δεν το έχω πάρει! Ποτέ δεν έχω κερδίσει κάποιο βραβείο και θα ήταν ωραίο να συμβεί. Έχω να κερδίσω κάτι από τη ΣΤ’ Δημοτικού, όπου είχα πάρει μετάλλιο στο τρέξιμο» λέει γελώντας.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ