2016-09-06 10:47:57
Φωτογραφία για ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε τώρα Μάρτιο Απρίλιο τους συμβεβλημένους γιατρούς! Όλο το παρασκήνιο
Τρίτη 6 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Απλήρωτοι ακόμη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ

Μπορεί μέχρι πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) μέσω του Προέδρου του Μιχάλη Βλασταράκου να διαβεβαίωνε- έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που λάμβανε από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ– ότι οι γιατροί θα αποπληρωθούν κι άλλους μήνες, φαίνεται όμως ότι οι υποσχέσεις έμειναν για άλλη μια φορά στα χαρτιά.

Έτσι ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος. Έπαψε όπως φαίνεται να δείχνει εύνοια στον ΕΟΠΥΥ, και ζητά τώρα να αποπληρωθούν οι συμβεβλημένοι γιατροί εδώ και τώρα για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Βέβαια οι εξάμηνες καθυστερήσεις του Οργανισμού να αποπληρώσει τους γιατρούς δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στον κλάδο ο οποίος ούτως ή άλλως περνά δύσκολες ώρες όπως όλη η χώρα λόγω της κρίσης.


Μάλιστα ο ΠΙΣ μιλά τώρα για «παλινωδίες του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στους παρόχους αδυνατώντας να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του».

Στην περίπτωση μάλιστα που δε γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, ο ΠΙΣ προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Στο μεταξύ όμως ήδη η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) έχει προαναγγείλει επίσχεση. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις διαμαρτυρίες του κλάδου: «Απλήρωτοι ακόμη για τον Μάρτιο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών»

Από την άλλη άγνωστο παραμένει τελικά πότε θα δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και χρονολογούνται από το …2012! Παρά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι θα δοθούν άμεσα, τα κονδύλια έχουν μείνει κάπου στο…δρόμο.

Γι αυτό και ο ΠΙΣ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα τον Νοέμβριο εκδικάζεται η αγωγή που έχει κάνει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέχρι το 2012, η οποία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (κυρίως λόγω της αποχής των δικηγόρων) φθάνει στις δικαστικές αίθουσες.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει κοντά 1,5 δις ευρώ στους παρόχους του, ενώ η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει τους δανειστές ότι θα αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών στους ιδιώτες προκειμένου να κινηθεί η αγορά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ