2016-09-06 15:19:09
Φωτογραφία για Ισραήλ: Νέα μέθοδος για ταχεία επισκευή ρωγμών αεροσκαφών!
Μία πρωτοποριακή μέθοδο που περιλαμβάνει τη χρήση υπερήχων που επιτρέπει τον ταχύ και ακριβή εντοπισμό και επισκευή ρωγμών στις πτέρυγες μαχητικών υιοθέτησε η Αεροπορία του Ισραήλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της, η νέα μέθοδος που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την επισκευή ρωγμών στο διάφραγμα υποστήριξης των πτερύγων των μαχητικών F-16C/-D, ελαχιστοποιεί τον χρόνο καθήλωσης των μαχητικών.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν περίπου δύο χρόνια η Αεροπορία των ΗΠΑ είχε εντοπίσει το ίδιο πρόβλημα στον στόλο των μαχητικών F-16C/-D που επιχειρεί και η μέθοδος που είχε ακολουθηθεί ήταν η αφαίρεση τμημάτων της ατράκτου και των πτερύγων προκειμένου να γίνει η επισκευή. Όμως, όπως υπολόγισε η 22η Μονάδα Συντήρησης της Αεροπορίας του Ισραήλ η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου θα απαιτούσε την καθήλωση κάθε μαχητικού F-16C/-D για τουλάχιστον ένα μήνα.

Καθώς τα F-16C/-D (περίπου 300 μονάδες όλων των εκδόσεων) αποτελούν την πλειοψηφία του στόλου των μαχητικών της Αεροπορίας του Ισραήλ, είναι αυτονόητο ότι η καθήλωση του συνόλου τους θα δημιουργούσε σημαντικά επιχειρησιακά προβλήματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίστηκε η υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος που κατέληξε στη χρήση υπερήχων.


Πλέον, με τη μέθοδο αυτή, ο εντοπισμός και η επισκευή των ρωγμών απαιτεί χρονικό διάστημα τριών έως τεσσάρων ωρών με τη βοήθεια μίας μικρής φορητής φρέζας που εισάγεται εντός της ατράκτου του αεροσκάφους. Οι τεχνικοί της 22ης Μονάδας Συντήρησης έχουν εξοπλιστεί με συλλογές επισκευής και η επιθεώρηση και επισκευή εφόσον απαιτηθεί υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς.

Κατά τον εκπρόσωπο της Αεροπορίας του Ισραήλ, η επισκευή των ρωγμών θα επιτρέψει τη εφαρμογή προγράμματος ολοκληρωμένης δομικής αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών F-16C/-D της Αεροπορίας του Ισραήλ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ