2016-09-07 09:19:25
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας. Επί ποδός παρέμενε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Από χθες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και ισόγεια, κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού. Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής - Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα την περιοχή των Μολάων. Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς
. Τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος. Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του Δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Εν τω μεταξύ, τις καταστροφές της μετρά από το ξημέρωμα η Μεσσηνία από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα όλο το νομό. Στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλας παρέσυρε έναν άντρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα. Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου στο κέντρο της πόλης και γενικότερα στους κάθετους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης, ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ