2016-09-07 14:33:28
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Άδειο από γιατρούς το ΓΝ Σαντορίνης
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Ένταση της υποστελέχωσης με την έλευση του φθινοπώρου, αντί για πλήρωση των κενών θέσεων προσωπικού στο νεοσύστατο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα εφημερεύει καθημερινά επί 24 ώρες. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, όμως, τελευταία τις νύχτες οι μόνοι παρόντες γιατροί στην εφημερία είναι εκείνοι του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας (το οποίο έχει πλέον κλείσει), με αποτέλεσμα να γίνεται πλημμελής διαχείρισης επειγόντων περιστατικών.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΓΝ Σαντορίνης υπογραμμίζει η περιπέτεια μιας 11χρονης από τη Βουλγαρία η οποία την 1η Σεπτεμβρίου προσήλθε στο ΤΕΠ με αιμορραγία διανύοντας τη 10η ημέρα περιόδου. Σύμφωνα με τον πατέρα της μικρής, ο παιδίατρος της ΑΕΜΥ – στον οποίο τους παρέπεμψε ο γυναικολόγος της ΑΕΜΥ – την έστειλε σπίτι της, λέγοντας ότι είναι καλά και χωρίς να της κάνει αιματολογικές εξετάσεις. Τέσσερις ημέρες μετά επανήλθε καθώς η αιμορραγία συνεχιζόταν, κι όπως προέκυψε μετά από αιματολογικές εξετάσεις που της έκανε η Διευθύντρια Γυναικολόγος του ΕΣΥ, το κορίτσι είχε αιματοκρίτη 21! Πλέον το κορίτσι νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγλ. Κυριακού» όπου διακομίστηκε ευθύς αμέσως, αφού της παρασχέθηκε η κατάλληλη θεραπεία.


«Την γλίτωσε παρά τρίχα και η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε» σχολιάζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ΑΕ το καλοκαίρι έκανε χειρουργεία μόνο “της ανατομικής περιοχής γύρω των αιμορροΐδων”. Τώρα ούτε αυτά! Η στελέχωση, τα χειρουργεία θα περιμένουν ξανά του χρόνου το καλοκαίρι, με τα νέα Ασφαλιστικά Πακέτα! Οι Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον. Οι αποσπασμένοι Ιατροί άρχισαν να γυρνάνε στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα. Το Νοσοκομείο αδειάζει! Θα παραμείνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που τόσα χρόνια δίνει τη μάχη για τη προστασία της ζωής των κατοίκων του νησιού» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κο Γιαννάκο, είναι χαρακτηριστικό ότι στον ενάμιση μήνα λειτουργίας του ΓΝ Σαντορίνης ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή λειτουργεί a la carte, με τους περισσότερους υπερήχους να γίνονται με το παλιό μηχάνημα που διέθετε το Κέντρο Υγείας. «Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα; 8 Ιδιώτες Γυναικολόγοι στο νησί» διερωτάται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στηλιτεύοντας παράλληλα το Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ – ενός Δημόσιου Φορέα – με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε., για συνλειτουργία.

Η υποστελέχωση του ΓΝ Σαντορίνης οδηγεί, παράλληλα, σε μια σειρά παρατυπίες για να λειτουργήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Για παράδειγμα, στη θέση της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας έχει μπει Επικουρική γιατρός από το «Ασκληπιείο» Βούλας με απόσπαση 2 μηνών, αν κι όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ αυτό απαγορεύεται καθώς αφενός δεν φέρει τον βαθμό του Διευθυντή κι αφετέρου είναι Ορισμένου Χρόνου γιατρός. Άλλη παρατυπία αφορά στη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, στο οποίο κατά παράβαση της νομοθεσίας συμμετέχουν γιατροί της ΑΕΜΥ.

«Ιδιώτες υπάλληλοι της ΑΕΜΥ ΑΕ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα προΐστανται Δημοσίων Υπαλλήλων επειδή έχουν μπάρμπα στη Κορώνη» σχολιάζει ο κος Γιαννάκος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ