2016-09-07 20:50:21
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στον Ρ/Σ Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 στον ρ/σ REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

             Για την πορεία της Οικονομίας:

            Υπάρχουν δύο στοιχεία: Από τη μια είναι το ερώτημα αν θα πρέπει να μπει μπροστά η δεύτερη αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί η πρώτη, ώστε να μπει ζεστό χρήμα στην αγορά. Ο καθένας θα πει ναι. Από την άλλη θα πρέπει να παρθούν μέτρα, ώστε οι πολίτες να έχουν την οικονομική δυνατότητα να εκπληρώνουν τις ανάγκες τους. Και πάλι θα πει ναι. Υπάρχει η ανάγκη κάθε στιγμή να παρεμβαίνεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να λύνεις και τα δύο. Για παράδειγμα, ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι ένα σημαντικό ζήτημα που βοηθάει τους πάντες. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται, κάποια παλαιότερα χρέη που αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ένα μέρος τους να παγώσει. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία εξετάζεις τα μέτρα, ώστε να μπορείς να τα καταφέρεις και τα δύο. Είναι μια δύσκολη ισορροπία.


           

            Για τον «κόφτη»:

            Κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Ακριβώς γιατί η πορεία των οικονομικών σε σχέση και με τις δεσμεύσεις μας πάει πολύ καλά, ακόμα και με τις ελαφρές υστερήσεις εσόδων το τελευταίο διάστημα που επικαλούνται δημοσιεύματα. Αυτό γιατί έχουν πάει πολύ καλά  τα έσοδα όλο το προηγούμενο εξάμηνο. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό, ότι δηλαδή ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί, ούτε για το 2017 ούτε για το 2018 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

            Για τα προαπαιτούμενα:

            Η Βουλή μέχρι προχθές ήταν κλειστή. Μέσα στο επόμενο διάστημα  θα αρχίσουν να περνάνε όλα τα προαπαιτούμενα ή οι εγκύκλιοι που χρειάζονται, ώστε να υλοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις. Αυτό που διαβεβαιώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το σύνολο της κυβέρνησης, είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα πάει με εκείνο τον τρόπο που δεν θα δεσμεύσει, δεν θα παρακωλύσει, δεν θα μεταφέρει χρονικά την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, που το κύριο μέρος της θα πέσει στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει ένα ανακυκλούμενο χρήμα μέσα στην αγορά.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ