2016-09-08 18:33:07
Φωτογραφία για Πέντε τρελά αλλά όχι εντελώς απίθανα σενάρια για τις αμερικανικές εκλογές
Αυτά τα 5 λιγότερο πιθανά σενάρια πρέπει να ληφθούν υπόψη Πολύ από εμάς τείνουμε να θεωρούμε ως αδύνατο κάτι που απλώς είναι λιγότερο πιθανό. Ας φανταστούμε λοιπόν, καθώς η κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές συνεχίζεται, μερικά όχι εντελώς απίθανα γεγονότα που θα μπορούσαν να συμβούν και να επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές, την οικονομία, και τις ζωές όλων.

Μια καταστροφική έκπληξη ως προς τα email της Χίλαρι Κλίντον

Αυτό το σενάριο δεν είναι και τόσο απίθανο. Σύμφωνα με δικαστική εντολή, χιλιάδες email και άλλα έγγραφα πρόκειται να δημοσιευτούν πριν τις 8 Νοεμβρίου, ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ έχει υποσχεθεί να δημοσιοποιήσει «σημαντικά έγγραφα της Κλίντον», ενώ και οι Ρώσοι μπορεί να έχουν μαζέψει επιπλέον υλικό από την επιδρομή τους στους διακομιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τη γκάφα της ζωής του σ’ ένα ντιμπέιτ


Μπορεί να συμβεί, αλλά απ’ την άλλη ο Τραμπ λέει συνεχώς τόσα εξωφρενικά πράγματα που τείνουμε να το συνηθίσουμε. Και πάλι, βέβαια, θα μπορούσε να ξεπεράσει κάποιο όριο, καθορίζοντας έτσι παρά τη θέλησή του το τελικό αποτέλεσμα εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Τελικά οι ψηφοφόροι αποκαλύπτεται ότι είπαν ψέματα στις δημοσκοπήσεις

Πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι δημοσκοπήσεις γίνονται ολοένα και λιγότερο ακριβείς. Ίσως είναι σοβαρό το γεγονός ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στη Βρετανία υποτίμησαν τόσο το μέγεθος της νίκης των Συντηρητικών τον Μάιο του 2015 όσο και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit. Κάποιοι λένε ότι οι δημοσκοπήσεις τείνουν να μην συλλαμβάνουν πλήρως το δεξιό αίσθημα. Κι αυτό σημαίνει ότι η δύναμη του Τραμπ ίσως είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι νομίζεται.

Ο Τραμπ χάνει και δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα.

Αν χάσει με διαφορά, τότε η αμφισβήτηση του αποτελέσματος είναι μάλλον απίθανη. Απ’ την άλλη, έχει πει ότι ο μόνος τρόπος για να χάσει θα ήταν να υπάρξει νοθεία. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει μάθει σε καμία περίπτωση να χάνει, κι αν η διαφορά από την Κλίντον είναι μικρή, τότε η νομική αμφισβήτηση του αποτελέσματος εκ μέρους του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κρίση αβεβαιότητας.

Οι επενδυτές φρικάρουν

Εάν ένα ή και περισσότερα απ’ αυτά τα ενδεχόμενα γίνουν λιγότερο απίθανα, τότε οι επενδυτές ίσως αρχίσουν να ξεπουλάνε τις μετοχές και να στραφούν στην ασφάλεια του ρευστού ή του χρυσού. Κάπως έτσι, η αγορά μπορεί να εισέλθει σε κατάσταση στασιμότητας. Ο φόβος αυτοτροφοδοτείται. Και η επόμενη ύφεση γίνεται πραγματικότητα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ