2016-09-08 22:52:07
Φωτογραφία για ΠΙΣ: Μέτρα πρόληψης για τη Γρίπη
Λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή -τον Οκτώβριο, όπως κάθε χρόνο- το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναλαμβάνει δράσεις για την πρόληψη της γρίπης, προκειμένου να μην υπάρξει και αυτή τη χρονιά, στην Ελλάδα, ο περσινός μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα της προετοιμασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης της γρίπης, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου.

Άλλα σημαντικά ζητήματα δημόσιας Υγείας

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα εξίσου σοβαρά θέματα που αφορούν την ελονοσία και γενικότερα τη Δημόσια Υγεία, τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, τον ΕΟΠΥΥ και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος ήταν παρών στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ για τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας στα θέματα Δημόσιας Υγείας.


Για τα 65 κρούσματα ελονοσίας, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα και με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ της 11ης Αυγούστου 2016, ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ότι από αυτά, τα 61 είναι εισαγόμενα και τα 4 με ενδείξεις ενδογενούς προέλευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, τόσο για την ελονοσία, όσο και για τα άλλα λοιμώδη νοσήματα, καθώς επίσης και στις δράσεις που θα ξεκινήσουν για την πρόληψη της γρίπης, με καμπάνιες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκος, αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημόσια Υγεία από ορισμένα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών, στα οποία οι συνθήκες δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές και υπάρχουν δυνητικά κίνδυνοι Δημόσιας υγείας, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν αυτοί οι κίνδυνοι, (ηπατίτιδα Α΄ φυματίωση, κ.λπ.)

Απαντώντας, ο κ. Μπασκόζος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ ότι χορηγούνται σε όσους νοσούν και διαμένουν στα Κέντρα Φιλοξενίας όλες οι απαραίτητες θεραπευτικές αγωγές, ενώ γίνονται και οι αναγκαίοι εμβολιασμοί. Επίσης, είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τις Υπηρεσίες Υγείας των Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ